Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Het is Oktober Woonmaand. Voor veel Nederlanders een periode om hun huis eens op te fleuren. Reclamefolder.nl vraagt aan budgetcoach en opruimcoach Marianne Bodenstaff van huishoudenoporde.nl 6 goede tips om te besparen op je woninginrichting.

Robert Hüsken, journalist, 25 okt 2019

1. Ga eens kijken bij de kringloop

Marianne Bodenstaff: “Dat klinkt misschien als een inkoppertje, maar voor veel mensen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tegenwoordig heb je enorm leuke dingen bij de kringloopwinkel. Het zijn ‘gebruikte’ en ‘tweedehands’ spullen, maar noem het gewoon lekker vintage. Spullen uit de jaren ’70 zijn hartstikke hip. Van die bijzettafeltjes, eettafelstoeltjes, vazen of andere accessoires. Je hoeft ook niet meteen van alles te kopen, maar ga gewoon eens een kijkje nemen bij de kringloop.”

2. Koop je grote meubels in neutrale kleuren

“Wil je echt besparen, dan is het handig om je grote meubels, zoals een bank, in neutrale kleuren te kopen. Koop je bijvoorbeeld een opvallende rode bank, dan kan het zijn dat je daar over twee jaar al op uitgekeken bent. Dat is zonde. Je kunt beter een neutrale bank kopen en dan zo nu en dan afwisselen met kussens. Dat is veel goedkoper. Dan vervang je de rode kussens als je daar zin in hebt voor een andere kleur en het ziet er ineens weer heel anders uit. En als je dan een bank gaat kopen, ga naar een aantal winkels en laat je goed voorlichten. Zo’n bank moet wel heel wat jaar mee kunnen, dus dat moet goede kwaliteit zijn. Bedenk ook waar de bank aan moet voldoen. Gebruik je ‘m met 5 kinderen die er iedere dag op staan te springen of ben je maar met z’n tweeën thuis? Laat je goed informeren.”

3. Wees creatief met dingen aan de muur

“Veel mensen worstelen hiermee: wat moet ik aan de muur hangen? Dat hoeven geen dure schilderijen te zijn. Maak bijvoorbeeld een mooie collage met tekeningen van je kind. Super leuk en kleurrijk. Of laat je vakantiefoto’s en foto’s van je huisdier uitvergroten. Dat is tegenwoordig helemaal niet zo duur meer en leuke lijstjes zijn ook overal te vinden.”

4. Denk kritisch na

“Je kent het vast wel. Je loopt door de Ikea of Action en je denkt bij allerlei dingen ‘Oh, dat is tof!’ Bedenk dan goed: heb ik het nodig óf wil ik het hebben? Snap je het verschil? Denk kritisch na. Een eettafel heb je bijvoorbeeld nodig, maar heb je dat vaasje, dienblad of prulletje echt nodig? Denk er nog even over na. Als je dan na een paar dagen nog steeds eraan denkt, kun je het kopen. Maar vaak ben je het dan toch alweer vergeten. Zo voorkom je impulsaankopen.”

5. Ga naar het plantenasiel

“Dit is echt leuk. Planten zijn best wel duur, vooral die grote. Maar je hebt leuke alternatieven manieren om aan mooie planten te komen. Zo heb je in Utrecht het Plantenhuis. Dat is eigenlijk een soort plantenasiel. Mensen die van hun planten af willen, omdat ze bijvoorbeeld gaan verhuizen, kunnen ze daarheen brengen. Jij kunt ze daar dan tegen een mooie prijs overnemen. En als je een beetje groene vingers hebt, is Stek.app een leuke site. Een soort marktplaats voor stekjes. Dan hoef je niet meteen zo’n dure plant te kopen, maar kweek je ‘m zelf op.”

6. Verkoop dingen waar je niet meer blij van wordt

“Heel simpel. Ben je op iets uitgekeken? Verkoop het. Is soms lastig, maar van dat geld kun je weer iets kopen waar je wél blij van wordt.”

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Basemans Schoenen, F&L Media, Jeans Centre en Telekids Toys voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.