Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Black Friday. Het is inmiddels een begrip geworden in Nederland. De dag waarop veel winkels allerlei artikelen voor dumpprijzen verkopen. Althans, dat denken veel mensen. De Consumentenbond deed onderzoek naar webwinkels en zag dat veel verkopers met nepaanbiedingen adverteren.

Door journalist Robert Hüsken, 29 november 2019

Een nepaanbieding is een doorgestreepte ‘van-prijs’ van bijvoorbeeld 199 euro, met daaronder de zogenaamde aanbieding van 149 euro. Je denkt een goede deal te hebben, maar in werkelijkheid kost het product altijd en bij meerdere winkels 149 euro. Je bent door de winkel op het verkeerde been gezet. En daarmee overtreedt de webshop de wet.

De Consumentenbond onderzocht in 3 maanden 100 webwinkels, en bij liefst 39 winkels werd minstens 5 keer een nepaanbieding gevonden. Als voorbeeld wordt een elektrische tandenborstel bij Wehkamp gegeven. De webshop bracht de aanbieding ‘€279,99 voor €149’. Een flinke korting? Nee hoor. De tandenborstel kostte al maanden 149 euro en zelfs een keer 139 euro.

Wat kun je er tegen doen? Wees op de hoogte. Als je bepaalde artikelen wil hebben, volg dan voor langere tijd wat een conforme marktprijs is. Wil je bijvoorbeeld die speaker voor in je woonkamer kopen, zoek dan bij meerdere winkels wat voor prijs ze er voor vragen. Zoek ook bij bijvoorbeeld websites als Tweakers of de Consumentenbond naar de prijzen van artikelen. Dan weet je dat die speaker normaliter bijvoorbeeld rond de 100 euro kost. Komt een winkel op Black Friday dan met een aanbieding van: Van 150 voor 100 euro!, dan weet je dat je genept wordt.

Bekijk hier alle Black Friday folders en aanbiedingen!

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Hikoki, Wijnvoordeel.nl, Durlinger schoenen en Bruna voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.