Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Voedselverspilling tegengaan is helemaal van nu. Steeds meer bedrijven zetten zich hier tegenwoordig dan ook voor in. Wij hebben vijf tips zodat ook jij je kunt inzetten voor een beter milieu én het scheelt meteen geld in je portemonnee.

Wanneer je vaak bij Albert Heijn komt ken je de -35% korting stickers ongetwijfeld wel. Producten die bijna over de datum zijn worden voorzien van zo’n sticker. Jij als consument hebt dan de keuze om een langer houdbaar product te kopen of te kiezen voor het product met sticker waar je iets minder voor betaald. Wanneer je het product diezelfde dag nog gebruikt, ben je gek om de volle mep te betalen. Ook andere supermarktketens werken met dit principe.

Tip 1: Stickers met extra korting

Nog zo’n mooi initiatief van Albert Heijn: buitenbeentjes. Deze groenten en fruit zien er wellicht iets afwijkends uit, maar de smaak is er zeker niet minder om. Het voordeel? Ze worden voor een lager bedrag verkocht. Bij Jumbo kun je dergelijke groenten als kant-en-klare soep kopen. Lidl pakt het iets anders aan, daar zijn de misvormde groenten terug te vinden in verse pastasauzen onder de noemer ‘verspil-me-nietjes’. Is dat even lekker makkelijk!

Lidl is op dit moment ook bezig met een pilot waarbij de supermarktketen producten op de laatste dag van de houdbaarheid verkoopt voor maar € 0,25. Dergelijke producten zijn in een speciale bak in de winkel te vinden. Slim om eerst even hier te kijken voordat je verder gaat met winkelen. Benieuwd of jouw Lidl winkel al meedoet met de pilot? Bekijk 't hier!

Tip 3: Verspil mij niet, ik ben nog goed

Uiteraard begint het allemaal bij jezelf. Door zelf goed te letten op wat je koopt, kun je al veel voedselverspilling voorkomen. Heb je een keer te veel eten gekookt? Gooi het dan niet direct weg, maar stop het in de vriezer voor een andere keer. Of gebruik delen van groenten voor andere gerechten. Geen idee hoe je dit aan kunt pakken? In het boek Instock cooking vind je handige tips en recepten. Of ga een keertje uiteten bij een Instock restaurant. Hier wordt uitsluitend gekookt met producten die anders weggegooid zouden worden.

Nog zo’n mooi initiatief om voedselverspilling tegen te gaan is Too Good To Go. Je kunt de app hier gratis downloaden. Door je locatie in te stellen zie je meteen welke winkels en horeca bij jou in de buurt zijn aangesloten. Bestel je een Magic Box, een verrassingspakket tegen een goedkoop bedrag, dan red jij die dag voedsel van de vuilnisbak. Is dat even fijn! Het blijft echter een verrassing wat je krijgt, maar de geschatte waarde komt vaak overeen zoals vermeld staat in de app. Leuk om een keertje uit te proberen!

Tip 5: App Too Good To Go

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Hikoki, Wijnvoordeel.nl, Durlinger schoenen en Bruna voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.