Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Het is Oktober Woonmaand. De nieuwe collecties komen uit. De aanbiedingen voor nieuwe banken, lampen of andere decoratie vliegen je om de oren. En op verschillende plekken zijn allerlei beurzen. Maar wat moet je nou kopen? Reclamefolder vraagt interieurstylist Iris van Asselt om advies en wat de laatste trends zijn.

Robert Hüsken, Journalist, 11 okt 2019

Waar komt de Oktober Woonmaand vandaan?

,,Eigenlijk is het vrij logisch”, zegt interieurstylist Iris van Asselt. ,,Als ik naar mijn eigen werk kijk, heb ik het in de zomer rustig. In het najaar heb ik weer heel veel werk. Dan worden alle nieuwe collecties gepresenteerd en zijn er allerlei evenementen zoals de Woonbeurs of de Dutch Design Week. In de zomer gaan mensen nog vaak naar buiten, maar nu het weer slechter wordt, zijn ze meer binnen. Dat is dan de tijd om het huis eens onder handen te nemen.”

Is dit dan ook de beste maand om nieuwe spullen te kopen?

Van Asselt: ,,In de zomer is er vaak uitverkoop. Dan heb je veel koopjes. Maar dat is natuurlijk niet de nieuwste collectie. Als je de laatste trends wil hebben, is dit wel de maand om nieuwe dingen te kopen.”

Ik wil met de tijd mee. Wat zijn de laatste trends op het gebied van wonen?

,,Ik zie heel veel ronde vormen in het interieur. Zoals tafels, stoelen en accessoires. Dat is eigenlijk de tegenhanger van de harde maatschappij. Dan ga je naar zacht en rond. Maar ook zie ik meer luxe. Denk dan aan luxe stoffen en goudtinten. De tijd van koper is wel echt voorbij. Sowieso zijn warme tinten als terra, warm rood of roze in. Ik kom ook overal de Hollandse Meesters tegen. Zo’n trend kan zo ontstaan. Als een bedrijf dit promoot en het wordt overgenomen, kan het snel een trend worden.”

Wat is echt iets om nu te kopen?

,,We gaan richting de winter, dus denk aan plaids, kaarsen en planten. Om het weer wat warmer in huis te maken.”

Trends gaan weer over, maar wat is nou een blijvertje?

,,Planten zijn echt hot. Ik verwacht ook niet dat dit weer overgaat. Mensen nemen steeds meer planten. Die zijn niet meer weg te denken in huizen. Maar ook zie ik posters en afbeeldingen die botanisch zijn. Tegenwoordig hebben we steeds beter geïsoleerde woningen en daarom zijn de planten die goed zuiveren populair. Het werkt echt, dat is ook bewezen in onderzoeken. Planten kleden bovendien aan. Voor mij zit er geen maximum aan het aantal planten in je huis. Het is altijd leuk. Ik adviseer ook altijd om verder te kijken dan alleen je woonkamer. Zet ook eens planten in de badkamer en in je slaapkamer.”

En wat verwacht je voor de toekomst?

,,Door de robotisering maken we enorme ontwikkelingen door. Denk aan al die slimme apparaten in huis. Zoals robotstofzuigers of met je telefoon bedienbare apparaten. We gaan ook daarom naar meer ronde vormen en meer zachtheid in de stoffen. Dat gaat echt invloed hebben op het interieur in de toekomst.”

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Optie1, Superwinkel.nl, Treatwell en Babypark voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.