Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Het is een veel gehoord misverstand dat planten in je slaapkamer slecht voor je zouden zijn. Het tegendeel is waar. Ze kunnen juist heel goed voor je zijn. Maar welke planten kun je dan het beste kopen om je ideale slaapkamerjungle te creëren? Reclamefolder vraagt het aan Iris van Vliet, ook wel bekend als Mama Botanica.

Door Robert Hüsken, 1 november 2019

“Mensen denken vaak dat de planten je zuurstof opnemen en dat er dan niks voor jou overblijft”, zegt Iris van Vliet van Mama Botanica. “Dat is een mythe. Er zijn wel planten die wat zuurstof opnemen, maar dat is heel minimaal. Wat dacht je van degene naast je? Die neemt ’s nachts veel meer zuurstof op!”

Zelf heeft Mama Botanica veel planten in haar slaapkamer. “Ik heb mijn eigen jungle. Eentje groeit zelfs tegen de muur omhoog. Heerlijk. Ik hou ervan. Planten in je leefomgeving geven bovendien rust. Daar zijn allerlei onderzoeken naar gedaan. En wil je lekker slapen? Dan werkt de geur van lavendel. Lavendel is zelf een buitenplant, maar je zou wel gedroogde blaadjes in een zakje onder je kussen kunnen leggen.”

Welke planten zijn dan ideaal voor in de slaapkamer?

“Planten die ’s nachts zuurstof loslaten. Dat kan bijvoorbeeld een sanseveria zijn. In de volksmond ook wel bekend als ‘vrouwentong’. Die staat erom bekend om zuurstof los te laten. Een aloë vera doet dat ook. Maar eigenlijk kun je heel veel planten gewoon in je slaapkamer zetten. Je moet in je slaapkamer wel rekening houden met een aantal dingen. Planten hebben licht nodig, dus dat is niet handig als je je gordijnen nooit open doet. Dan gaan ze dood. Verder moet het niet té koud worden, want veel planten vinden het niet fijn als het kouder dan 15 graden is. Een cactus zou dat wel kunnen hebben. En zet je planten niet voor een open raam, want dan staan ze in de tocht.””

De gouden tip?

“Er is niet een speciale tijd van het jaar waarin je planten het beste kunt kopen, maar ik zou zeggen: koop een plant die niet zo snel dood gaat. Sommige planten worden, als je ze goed verzorgt, zelfs ouder dan wij. Zoals de vetplanten of een aloë vera. Dat is een eenmalige koop.”

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Boerenbond, KlusWijs, Ziengs en Loogman Carwash voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.