Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

5 gezonde snacks voor op ’t werk en op school

6 maart 2020
Gezonde snack

5 gezonde snacks voor op ’t werk en op school

6 maart 2020

Heb je een lange dag op werk of school voor de boeg? Neem dan genoeg gezonde snacks mee om de dag door te komen. Je wil namelijk voorkomen dat je om 4 uur met een knor in de maag naar de snoepautomaat rent. Hierbij onze 5 tips voor gezonde snacks.

Tip 1: Bananenbrood

Wie kent ‘m niet? Wij zijn er dol op! Snijd van een brood meerdere (dikke) plakken en vries deze los in. Zo heb je elke dag een lekker plakje bij de koffie of thee. Nog op zoek naar het perfecte recept? Dit bananenbrood van Jet van Nieuwkerk raden wij zeker aan! Een heerlijke gezonde snack.

Trek gekregen? Hier vind je elke week waar bananen in de aanbieding zijn!

Tip 1: Bananenbrood

Tip 2: Noten en dadels

De ideale snack voor aan het eind van de middag. Koop in de supermarkt een mix van ongezouten noten en combineer deze met het zoete van dadels. Vul ’s morgens een klein bakje om je middaghonger te stillen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een handje studentenhaver!

Tip 3: Fruitsalade

Per dag moet je minimaal 2 stuks fruit eten. Een banaan hap je makkelijk weg, maar een sinaasappel of mango vergt iets meer werk. Onze tip: maak thuis alvast een verse fruitsalade. Deze kun je afgedekt met wat citroensap erbij makkelijk 2 dagen in de koelkast bewaren. Zo heb je elke dag een lekker fruithapje met verschillende smaken. Heerlijk!

Zelf maken te veel werk? Je kunt altijd nog voor een kant-en-klare variant gaan, natuurlijk.

Tip 3: Fruitsalade

Tip 4: Groenten met hummus

Vind je bovenstaande snacks allemaal toch nét iets te veel werk? Dan kun je ook altijd nog gaan voor groentes met dip. Kies voor hummus met een smaakje en dip hier vervolgens komkommer, wortel, tomaatjes of bleekselderij in. Een makkelijke en gezonde snack!

Bekijk hier waar hummus in de aanbieding is.

Tip 5: Geroosterde kikkererwten

Houd je meer van hartige snacks? Probeer dan eens geroosterde kikkererwten. Mix een klein blikje kikkererwten met wat paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder. Voeg hier vervolgens een beetje (olijf)olie aan toe en hussel goed door elkaar. Bak de kikkererwten op 180 graden voor 25-30 minuten knapperig in de oven.

Benieuwd of de kikkererwten in de aanbieding zijn? Ontdek het hier!