Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

7 Tips om de kinderen thuis bezig te houden

15 maart 2020
Kinderen

7 Tips om de kinderen thuis bezig te houden

15 maart 2020

In heel Nederland zijn de scholen de komende 3 weken gesloten en zit niet alleen jij, maar ook je kinderen thuis. Er wordt hard gewerkt om goed digitaal onderwijs op te zetten. Voordat dit zover is; hoe vermaak jij je kinderen terwijl je zelf thuiswerkt? Om je op weg te helpen hebben wij een lijstje gemaakt met tips.

Tip 1: Maak een dagritme

In deze tijd is alles net even anders dan normaal. Kinderen merken dat en kunnen hierdoor van slag raken. Probeer daarom zoveel mogelijk een ritme aan te houden. Dus: op tijd opstaan, samen ontbijten en dan een gevarieerd dagprogramma regelen. Hang bijvoorbeeld een planning aan de muur met tijden en activiteiten. Zo weten je kinderen wanneer ze wat gaan doen en kun jij tussendoor thuiswerken.

Tip 2: Wees creatief

Laat ze lekker knutselen! Leg verschillende materialen op tafel: kartonnen doosjes, papier, stukjes touw, stiften, takjes of blaadjes van buiten, lijm en papier en laat je kind lekker zijn gang gaan. Om te voorkomen dat je lijm op je tafel krijgt, kun je vuilniszakken op de tafel leggen.

Ontspannen kleuren is natuurlijk ook een tijdloos vermaak! Het is bijna Pasen dus er zijn veel kleurplaten in dat thema te vinden. Kijk bijvoorbeeld op de site van Crayola voor kleurplaten voor kleuters.

Op zoek naar leuke aanbiedingen zoals goedkope stiften of hobbymateriaal? Bekijk dan folders van Action of Flying Tiger, je vindt ze hier.

Tip 3: Tijd om (voor) te lezen

Lezen is heel leerzaam en goed voor kinderen. Pak een boek uit de kast en lees voor of laat je kinderen zelfstandig een mooi boek lezen.

Heb je zelf niet zoveel boeken thuis? De bibliotheken zijn helaas gesloten, maar je kunt als lid van de bibliotheek nog wel e-books lenen. Er is een breed aanbod van voorleesboeken voor kleuters tot informatieve boeken voor oudere kinderen en leuke Young Adult boeken voor tieners.

Voor de jongste kinderen kun je ook denken aan digitale prentenboeken. Op de site van Wepboek vind je geanimeerde prentenboeken die de taalontwikkeling van peuters stimuleren.

Nog meer inspiratie nodig voor nieuwe boeken? Bekijk hier de folders.

2020-03-17 08:58:36 DEN HAAG – Een leeg klaslokaal op een basisschool in Den Haag. Alle scholen en de kinderopvang gaan tot en met 6 april dicht door het coronavirus. ANP BART MAAT

Tip 4: Lekker gaan bouwen

Kunnen wij het maken? Nou en of! DUPLO of LEGO blijft populair bij kinderen (en laten we eerlijk zijn… ook bij volwassenen) en bouwen is bovendien goed voor het stimuleren van motoriek en ruimtelijk inzicht. Dus ga aan de slag en maak een monstertruck, een brandweerauto of een piratenschip!

Geen LEGO in huis? Bekijk hier alle LEGO-aanbiedingen.

Tip 5: Leef je uit in de keuken!

Veel supermarkten hebben leuke recepten die je samen met kinderen kunt maken. Duik samen de keuken in om iets lekkers te bakken of samen te koken. Voordelig ingrediënten inslaan of bladeren door magazines van supermarkten? Neem dan hier een kijkje.

Tip 6: Even iets kijken…

Netflix is de komende dagen je beste vriend. Er is een groot aanbod voor jong en oud, dus je kinderen zijn er wel even zoet mee. Nog geen lid? Het goedkoopste abonnement is € 7,99 per maand.

Ook het nieuwe Disney+ kan nu aantrekkelijk zijn om te nemen. Zo is de immens populaire film ‘Frozen 2’ eerder op het kanaal verschenen om de pijn van het coronavirus te verzachten. Een Disney+ abonnement kost slechts € 6,99 per maand.

Op zoek naar toch iets meer leerzame content? Op Schooltv.nl zijn leuke en informatieve programma’s voor jonge kinderen te bekijken zoals ‘Sesamstraat’ of ‘Het Zandkasteel’.

Tip 7: De frisse lucht in

3 weken binnen zitten met kinderen… Dat gaat natuurlijk niet lukken! Zeker nu het lekker weer is, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Zolang je niet naar al te drukke gebieden gaat, is het geen probleem. Ga naar een park of maak een wandeling in een natuurgebied.

Ook rondom huis kun je buiten nu weer veel meer doen. Kinderen kunnen zich vaak uren in de zandbank vermaken of bedenk leuke stoepkrijtspelletjes. Je kunt ook overwegen om een klein moestuintje samen met de kinderen aan te leggen.