Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Advies: Gebruik dit gevaarlijke autostoeltje niet

13 april 2021
autostoeltje

Advies: Gebruik dit gevaarlijke autostoeltje niet

13 april 2021

De ANWB is momenteel bezig met een onderzoek naar kinderzitjes voor in de auto. Publicatie van het onderzoek vindt pas op 25 mei plaats, maar 1 bepaald autostoeltje is zó gevaarlijk, dat de ANWB nu al adviseert om het Chicco Kiros i-Size-zitje met het bijbehorende Isofix-onderstel niet te gebruiken.

Autostoeltje

In zowel de frontale als de zijdelingse botsproef liet de verbinding tussen het Isofix-onderstel en het kinderstoeltje het afweten. Hierdoor kwam het kinderstoeltje met kinderdummy erin los van het onderstel en vloog het naar voren, schrijft het AD. Bij een botsing in de praktijk kan een kind hierdoor zeer ernstig gewond raken. De test werd uitgevoerd met een snelheid van 64 km/u.

Wat te doen?

Wie zo’n stoeltje al in huis heeft, moet het direct met de autogordel op de achterbank monteren en niet op het onderstel, zegt de ANWB. Het is daarbij belangrijk dat de autogordel correct door de bevestigingspunten wordt geleid en voldoende aangespannen. Het wordt er niet makkelijker op, maar deze manier van monteren biedt wél een goede bescherming bij een ongeval. En tja, veiligheid boven alles.

Terugroepactie

Fabrikant Artsana is geïnformeerd over de uitkomsten van de test en heeft inmiddels een terugroepactie aangekondigd. De Chicco Kiros is een nieuw product en is pas sinds juli 2020 verkrijgbaar. Het is daarom aannemelijk dat er nog niet veel van verkocht zijn. Aanbiedingen voor andere autostoeltjes checken? Kijk dan hier!