Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Albert Heijn in Wierden strikt pensionado’s als vakkenvuller

1 februari 2023
vakkenvuller

Albert Heijn in Wierden strikt pensionado’s als vakkenvuller

1 februari 2023

Een Albert Heijn in Wierden had moeite om nieuwe vakkenvullers te vinden. Daarom zijn ze sinds kort gestart met een experiment: zes gepensioneerden werken hier nu als vakkenvuller. En dat bevalt aan beide kanten heel erg goed.

Een 67-jarige als vakkenvuller

Aloy Timmerhuis is één van de gelukkigen. De 67-jarige oud-IT’er heeft het helemaal naar zijn zijn, laat hij aan het Algemeen Dagblad weten. “Een paar vrienden verklaarden me voor gek. Zeiden dat ik toch niet voor een schijntje weer aan het werk moest gaan. Dat mogen ze vinden. Ik doe dit niet voor het geld. Ik doe het omdat ik er lol in heb. Om onder de mensen te komen. Ik vind het sociale aspect heel belangrijk.”

Of het bevalt? “Ontzettend goed. De tijd vliegt voorbij. En zo heb ik ’s middags nog alle tijd om wat met mijn vrouw te ondernemen.”

‘Ze zeggen zelden af, dat is prettig’

Supermarkthouder Tijmon Vosselman vertelt aan de krant meer over de reden waarom hij een groep ouderen heeft aangenomen. “Elke ochtend komt hier om 5.00 uur een vrachtwagen met de nieuwe versproducten. Die etenswaren moeten wel in de schappen. We hebben ze in eerste instantie dan ook aangenomen voor de ochtendvulploeg op doordeweekse dagen. Daar is het tekort het meest nijpend. Jongeren die nog naar school gaan, kunnen vaak niet van 7.00 tot 10.00 uur werken. Dan wordt het krap.”

Aan de inzet en het enthousiasme ligt het bij de nieuwe aanwas alvast niet, meent de ondernemer. “Ze doen het niet uit financiële nood. Als je niet hoeft en dus echt wilt voor je plezier, zit het wel goed met de motivatie. Ze zeggen ook zelden af. Dat is wel zo prettig. Dan maakt het niet zoveel uit dat ze wel iets meer verdienen dan de jongste krachten.”

Aanbiedingen Albert Heijn

Ben je benieuwd wat er deze week in de bonus is bij Albert Heijn? Bekijk dan snel de folder!

vakkenvuller