Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Avondlockdown: winkels om 17.00 uur dicht

26 november 2021
avondlockdown

Avondlockdown: winkels om 17.00 uur dicht

26 november 2021

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben vrijdagavond weer een persconferentie gegeven. Het gaat immers nog steeds niet goed met de coronacijfers, dus er komen weer maatregelen aan. Daarom wordt er een ‘avondlockdown’ ingesteld: winkels, horeca en niet-essentiële zaken moeten vanaf zondag de deuren om 17.00 uur sluiten.

Avondlockdown

Alleen supermarkten mogen tot 20.00 uur open mogen blijven. Verder gaat alles dicht tot 05:00 uur in de ochtend, ook de cultuursector, de horeca en bijvoorbeeld de (amateur)sport. Reden? De activiteiten, contacten en bewegingen moeten eruit. Dit zal voor minstens 3 weken worden aangehouden.

Verder is het dringende advies om thuis te werken, weinig mensen thuis te ontvangen en van tevoren een zelftest te doen.

Scholen blijven open

Het virus gaat nu veel rond onder kinderen, maar de scholen worden (voorlopig) gespaard. Deze blijven open, maar vanaf groep 6 moet er een mondkapje worden gedragen op de gang.

Drukte in de ziekenhuizen

In de ziekenhuizen is het momenteel erg druk. Operaties moeten worden afgezegd en sommige coronapatiënten worden overgeplaatst naar Duitsland. Daarnaast komt zelfs het leger helpen met de uitbreiding van het aantal IC-bedden.