Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Back to school – dit is onmisbaar in je studentenkamer

17 augustus 2022
back to school

Back to school – dit is onmisbaar in je studentenkamer

17 augustus 2022

Het is alweer even geleden dat ik, Gierige Gerda, op school zat en een echte student ben ik nooit geweest als MBO’er. Toch wil ik een poging doen om een paar leuke tips te geven voor de basisvoorraad van een student. Want nu de vakantie op zijn einde loopt zullen veel (nieuwe) studenten zich weer gaan voorbereiden op het nieuwe schooljaar. En daar horen natuurlijk wel een paar essentials bij!

Back to school-tips van Gierige Gerda

Om je op weg te helpen, geeft Gierige Gerda je hieronder 3 handige tips. Benieuwd naar nog meer tips of wil je meer van Gierige Gerda lezen? Check dan haar eigen blog.

Tip 1: Makkelijke ingrediënten en maaltijden

Studentenmaaltijden zullen in de meeste gevallen geen culinaire hoogstandjes zijn. Dus het is vooral belangrijk dat er een goede basis in de voorraadkast staat. Rijst, pasta, tomatensaus, droge bonen en groenten uit blik. Daarmee zijn eenvoudig en snel de lekkerste, gezondste én goedkoopste maaltijden in elkaar te flansen. Al dan niet aangevuld met verse groenten en vlees(vervangers) is het zo makkelijk om lekkere gerechten op tafel te zetten. En om te voorkomen dat de lokale pizzeria toch vaker voor de deur staat dan gepland, zijn instant noodles ook altijd handig om in huis te hebben. Niet gezond, wel lekker en perfect bij een kater.

Bij Coop zijn deze week alle Unox Cup A Soup, Good Noodles en Snackpots 1+1 gratis

Tip 2: Schoonmaakmiddel

Ik weet dat studentenhuizen niet bekend staan om hun hygiëne. Maar dan is juist (je eigen) schoonmaakmiddel wel handig als jij het wel belangrijk vindt. Natuurlijk is het veel te duur om schoonmaakmiddel zomaar te kopen als je het nodig hebt, dus maak gebruik van een actie en zorg dat je één of twee flessen extra meeneemt. Mits je wel een schoonmakende student bent natuurlijk. Als je het toch niet gebruikt is het weggegooid geld. Wist je trouwens dat, ondanks dat bijna alles in prijs is gestegen, de allesreiniger een product is wat niet duurder is geworden?

Deze week bij Aldi kost Twide eco allesreiniger slechts €1,19, maar let wel op = op!

Tip 3: Koelkast voor op je kamer

Het is erg fijn om op je kamer ook een koelkast (liefst met vriesvak) te hebben om je eigen spullen in koud te kunnen leggen. Mits je daar ruimte voor hebt of kunt maken natuurlijk! Dan loop je niet het gevaar dat je huisgenoten er met je cola vandoor gaan én kun je zorgen dat het allemaal lekker schoon blijft. Dankzij een klein vriesvakje kun je ook wat brood of kleine dingen (voor korte tijd) invriezen en zo kun je dus gebruik maken van verspil-me-niet acties en Too Good To Go, wat je als student natuurlijk best veel geld kan schelen!

EP heeft deze week een tafelmodel koelkast van het merk Inventum met A++ energielabel voor €225,00

Nog meer tips

Hoewel ik zelf dus niet echt een studentenleven heb meegemaakt, kan ik me goed voorstellen hoe het is in die situatie. Het blijft een tijd waar je flink van moet genieten en dat doe je vooral door je geld op de juiste manier te gebruiken. Wil je daarom nog meer tips voor jouw (beginnende) studentenleven? Kijk dan op mijn blog. Wil je de aanbiedingen altijd bij de hand hebben? Download dan de gratis Reclamefolder app via deze link.

Over Gierige Gerda

Minke blogt al sinds 2017 als Gierige Gerda over de mooiste bespaartips voor je dagelijkse boodschappen. Op haar blog vind je alle tips om tot wel 75 procent te besparen op deze uitgaven. Volg ‘de grootste koopjesjager van Nederland’ ook op Instagram en Facebook!