Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Begin je vakantie met een financiële voorsprong

6 juli 2022
financiële voorsprong

Begin je vakantie met een financiële voorsprong

6 juli 2022

Vakantie is niet het moment dat je denkt aan besparen of überhaupt wíl denken aan besparen. Maar Gierige Gerda heeft slecht nieuws: ook op vakantie kun je je euro maar één keer uitgeven. Daarom is het heel slim om juist je vakantie goed te plannen en voor te bereiden. Dat doe je bijvoorbeeld al door bepaalde spullen zelf mee te nemen. Want dan kun je het in Nederland voor de allerbeste prijs kopen en begin je je vakantie met een kleine financiële voorsprong én hoef je op vakantie in elk geval niet op die prijzen te letten!

Tips van Gierige Gerda voor een ‘financiële voorsprong’

Om je op weg te helpen, geeft Gierige Gerda je hieronder 3 handige tips. Benieuwd naar nog meer tips of wil je meer van Gierige Gerda lezen? Check dan haar eigen blog.

Tip 1: Neem koffie en thee mee

Voor mij begint mijn dag pas met een goede bak koffie. Maar ik ben ook ongelooflijk kieskeurig. Daarom neem ik graag lekkere koffie mee die geschikt is voor het apparaat dat ik op mijn vakantieadres zal vinden. Meestal is dat wel te achterhalen via de boekingssite. En ik heb ook gezien dat in steeds meer hotels ook een Nespresso-apparaat staat. Wat betreft thee ben ik ook helemaal voor om zelf thee mee te nemen. Niet alleen omdat je dan in Nederland een goede deal kan vinden, maar ook omdat je dan de smaak mee kan nemen die je het liefste drinkt. Earl Grey of English Breakfast vind je overal wel en die zijn ook in bijna alle landen wel goed betaalbaar. Maar mijn groene of witte thee vind ik vaak lastig in het buitenland, dus gaat er altijd een pakje mee!

Bij Lidl vind je deze week de koffiecups in de XXL aanbieding, omgerekend betaal je slechts € 0,125 per cup!

financiële voorsprong

Tip 2: Zorg voor vaatwastabletten en wasmiddel

Niet iedereen zal een vaatwasser of wasmachine hebben op vakantie, maar als dat zo is, neem dan sowieso de spullen die erin moeten lekker van huis mee! Vaatwastabletten zijn zonder aanbieding en in een kleine verpakking wel 6 of 7 keer duurder. Zonde als je dan een duur pak moet kopen op vakantie, terwijl je thuis lekker goedkope tabletten hebt liggen. Je hoeft niet het hele pak mee te nemen, maar stop ze bijvoorbeeld in een zakje of bakje. Dat neemt makkelijk mee! Voor wasmiddel zou ik ook kiezen voor pods of poeder, om de kans op lekken te verminderen. Maar ook hier geldt; in Nederland kopen en genoeg meenemen om de vakantie te overbruggen is goedkoper dan het op plaats van bestemming kopen.

Koop je vaatwastabletten in grootverpakking tijdens de koopavond van Kruidvat, want dan betaal je de allerbeste prijs. Vanavond 6 juli is er een koopavond.

financiële voorsprong

Tip 3: Natuurlijk kan broodbeleg niet ontbreken

Natuurlijk kan broodbeleg niet ontbreken op deze lijst. Of het nu gaat over hagelslag of pindakaas, volgens mij zijn het de producten die het meest worden meegenomen op vakantie. En het is ook wel heel handig als je kinderen hebt die moeilijk eten, dat je dan iets vertrouwds hebt wat ze wel eten. Maar het is ook makkelijk voor onderweg, even picknicken in plaats van in de dure (en ongezonde) wegrestaurants te eten. Zo kun je het geld wat je hierop bespaart weer juist uitgeven aan de goede restaurants op je vakantiebestemming!

Helaes pindakaas deze week twee potten á 350 gram voor €3,00 bij Aldi.

financiële voorsprong

Lees meer bij Gierige Gerda

Zelf je boodschappen van thuis meenemen is natuurlijk heel erg Nederlands. En het is lang niet altijd het meest voordelig, dus verdiep je even goed in het land waar je naartoe gaat. Ook maakt het natuurlijk best veel verschil of je op een grote toeristische locatie zal bivakkeren of juist afgelegen. Wil je meer tips? Kijk dan ook op de site van Gierige Gerda! Wil je de aanbiedingen altijd bij de hand hebben? Download dan de gratis Reclamefolder app via deze link. Zo kun je zelfs tijdens de vakantie lekker door de folders bladeren.

Over Gierige Gerda

Minke blogt al sinds 2017 als Gierige Gerda over de mooiste bespaartips voor je dagelijkse boodschappen. Op haar blog vind je alle tips om tot wel 75 procent te besparen op deze uitgaven. Volg ‘de grootste koopjesjager van Nederland’ ook op Instagram en Facebook!