Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Bespaar op je boodschappen: deze tips helpen

14 maart 2022
bespaar op je boodschappen

Bespaar op je boodschappen: deze tips helpen

14 maart 2022

De prijzen zijn de laatste tijd alleen maar aan het stijgen. Door de coronapandemie zaten flink wat producten al in de lift en de huidige oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat alles nog duurder wordt. Het kan dus geen kwaad om je aankopen eens onder de loep te nemen. Lees deze tips door en bespaar op je boodschappen!

Bespaar op je boodschappen

Wie wil besparen, moet beginnen met een lijstje van zijn inkomsten en uitgaven. Dat zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart tegen het Algemeen Dagblad. Stel jezelf vervolgens de vraag of die uitgaven wel echt nodig zijn. Ongemerkt geven mensen immers vaak meer uit dan ze denken. Kijk bovendien niet alleen naar waar je geld naartoe gaat, maar ook naar je inkomstenkant. Wellicht zijn er toeslagen waar je voor in aanmerking komt.

Volgens het Nibud valt er op de wekelijkse boodschappen best wat te besparen. Zeker mensen die nog weinig prijsbewust zijn, kunnen aardig besparen door kritisch te kijken wat ze allemaal in hun kar stoppen. Zo zijn er flinke prijsverschillen tussen huis- en A-merken. “In de supermarkt staan de duurdere merken vaak op ooghoogte. Even bukken of strekken kan interessante besparingen opleveren”, tipt Vliegenthart. Wat volgens woordvoerder Gerard Spierenburg van de Consumentenbond kan helpen is als mensen, voordat ze naar de supermarkt gaan, een boodschappenlijstje maken én zich daaraan houden. “Doe dat, want anders ga je geheid voor gaas.”

Wat volgens het Nibud ook handig is: bekijk de folders van de supermarkten. Uiteraard kun je deze bij ons vinden. Check ze hier:
– Albert Heijn
Lidl
Aldi
Plus
Jumbo
Alle andere supermarkten