Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Besparen voor Pasen: dit zijn de tips van Gierige Gerda

15 april 2022
besparen met pasen

Besparen voor Pasen: dit zijn de tips van Gierige Gerda

15 april 2022

We merken allemaal dat alles duurder wordt. Maar deze paasdagen zijn voor veel families de eerste keer in lange tijd dat er weer iets met elkaar gevierd gaat worden. Dus besparen is er niet bij. Hoe kun je dan toch zorgen dat je lekker kunt genieten, zonder dat Pasen je ook drie keer zoveel kost als de laatste keer dat je dit kon vieren? Met deze tips van Gierige Gerda moet dat zeker lukken!

Producten in paasthema zijn vaak veel duurder

Met Pasen wordt op veel alledaagse producten een logo met een ei of een haas geplakt, samen met een prijs die twee of drie keer zo hoog is als normaal. Soms zijn dat producten die ook echt in het thema passen. Denk aan broodjes in de vorm van een haas of boter in de vorm van een kuiken. Kijk (net als normaal) niet alleen naar de prijs die je voor het product betaalt, maar echt weer per kilo, liter of stuk. En dat je moet uitkijken betekent uiteraard niet dat je alles moet laten, maar kies die thema-items die jou het geld waard zijn en probeer de andere dingen zelf te doen. Voorgekookte en geschilderde eieren kosten bijvoorbeeld drie keer zoveel als ongekookte en ongeverfde eieren. Als je dan maximaal zes eitjes denkt te eten, kan het zijn dat dat toch voordelig is. Terwijl: als je dertig eieren moet hebben je beter kunt kiezen voor een dozijn witte eieren.

Wees bewust van aanbiedingen

Het is nu misschien een beetje laat, maar aanbiedingen voor paasboodschappen kun je al vanaf ongeveer zes weken tot een maand van tevoren in de gaten houden. Dingen als (fris)drank en ijs voor het nagerecht kun je dan alvast op voorraad hebben. Dat kan tot wel 50% besparen op je paasboodschappen en dat is wel heel veel.  Bekijk hiervoor de Reclamefolder.nl-app om de beste aanbiedingen te vinden. Als je weet wat de beste prijs voor deze producten is, kun je goed inschatten wanneer je de dingen moet kopen die je graag in huis hebt voor de paasdagen. 

Maak een boodschappenlijstje (en hou je daar aan!)

Zoals altijd is plannen met Pasen ook super belangrijk. Zorg dat je goed weet wat je allemaal wilt kopen en waarvoor je het nodig hebt en maak een boodschappenlijstje. Zorg dat je op tijd naar de winkel gaat of natuurlijk bestelt wat je nodig hebt. Het zijn de impulsaankopen die zowel met Pasen als de rest van het jaar flink op je budget inhakken. En de dingen die je vergeet of niet kan vinden zijn waar je stress van krijgt. Zorg daarom dat je voor je ingrediënten ook een tweede keus hebt. Is er geen bimi? Dan kun je ook gewone broccoli gebruiken. Platte peterselie nergens te vinden? Dan kun je ook voor gewone peterselie gaan. En voor je boodschappenlijstje gebruik je natuurlijk de functie in de Reclamefolder.nl-app!

3 extra tips

Besparen met feestdagen is wel het laatste waar mensen op zitten te wachten. Besparen is echter niet altijd gelijk aan kwaliteit, gezondheid of smaak opgeven. Dat is erg belangrijk om te onthouden. Er zijn heel vee dingen die je kunnen helpen besparen, waar je niks voor hoeft te laten. Wil je meer tips? Kijk dan snel op Gierigegerda.nl, want daar staan nog eens drie tips voor je klaar!

besparen voor pasen

Over Gierige Gerda

Minke blogt al sinds 2017 als Gierige Gerda over de mooiste bespaartips voor je dagelijkse boodschappen. Op haar blog vind je alle tips om tot wel 75 procent te besparen op deze uitgaven. Volg ‘De grootste koopjesjager van Nederland’ ook via Instagram en Facebook!