Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Deze winkels blijven open tijdens de lockdown

18 december 2020
Winkels open

Deze winkels blijven open tijdens de lockdown

18 december 2020

Premier Rutte kondigde gisteren aan dat Nederland tot 19 januari in een harde lockdown gaat. Een aantal essentiële winkels blijft open, zo noemde de minister-president bijvoorbeeld opticiens. Een overzicht van alle uitzonderingen.

Winkels open

Om te beginnen zijn alle supermarkten open in deze drukke decembermaand. Dus: Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Dirk, PLUS, Coop, Vomar en de rest zijn gewoon bereikbaar. Bij de meeste supers kun je je boodschappen ook laten thuisbezorgen. Let op: bij Lidl alleen voor non-food van Lidl Shop, terwijl Aldi, Dirk en Vomar helemaal niet bezorgen.

Drogisterijen

Gelukkig, ook de drogisterijen blijven doorwerken. Dat wil zeggen dat Kruidvat, Etos, Trekpleister, DA en Holland & Barrett open zullen zijn tijdens de 5 weken lockdown. Beter is natuurlijk om de fysieke winkel te vermijden. Bij de 5 genoemde drogisterijen kun je ook in de webshop terecht. Mocht je zwaardere medicijnen nodig hebben, dan zijn de apotheken ook tot je dienst.

Groothandels

Eerder stelden de groothandels de zaak al open voor alle consumenten, niet alleen die met een pasje. Tijdens de lockdown mogen Makro, Sligro en Hanos dan ook openblijven van de overheid. Je kunt bij de 3 ook voor een bezorgservice kiezen. Met benzine is dat een beetje lastig, daardoor kun je ook gewoon tanken de komende weken.

Bouwmarkten en tuincentra

In de 1e lockdown ontsprongen ze de dans nog, maar de bouwmarkten en tuincentra zijn vanaf vandaag gesloten. Dat betekent dat je je spullen van bijvoorbeeld GAMMA, Praxis en Karwei zijn alleen op basis van afhaal kunt bestellen, je mag niet naar binnen. Uiteraard blijft het ook mogelijk om je producten te laten bezorgen.

Ook tuincentrum Welkoop, dat ook diervoeding verkoopt, is aangemerkt als essentieel en blijft open.

Dierenspeciaalzaken

Je dier hoeft niet te lijden onder de lockdown. Naar buiten met je hond mag gewoon, ook blijven de dierenspeciaalzaken open. Ranzijn, Pets Place en Discus blijven bereikbaar. Ook deze 3 winkels bezorgen je spullen, dus je kunt kiezen.

Slijterijen

Drankenhandels zijn ook als essentiële winkels aangemerkt. Dat wil zeggen dat je voor de nodige troost terecht kunt bij Gall & Gall, DirckIII en Mitra. Ook deze 3 slijterijen hebben overigens een webwinkel.

Andere locaties die door blijven werken:

  • Locaties voor zakelijke en financiële dienstverlening (banken)
  • Warenmarkten voor levensmiddelen
  • Audiciens en opticiens
  • Winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen
  • Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen (garages)
  • Wasserijen en stomerijen
  • Winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop
  • Servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten.
  • Winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop
  • Servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten.

Winkels dicht

Jammer maar helaas, maar Action is dus net als in het voorjaar dicht. Ook favorieten als Blokker, Xenos, Big Bazar, Leen Bakker, Kwantum, Wibra, Expert, ICI Paris XL, Intertoys, Lucardi en vanHAREN sluiten de deuren. De meesten hebben wel een webshop. Warenhuizen, kledingwinkels en andere winkels die het zwaar hebben kunnen een beroep doen op extra overheidssubsidie.

Action en meer

HEMA las de regeltjes goed en besloot dinsdagnacht de winkels om te bouwen en open te blijven, om zo ‘de supermarkten te verlichten‘. Action heeft besloten om woensdagmiddag alweer open te gaan met essentiële producten en Wibra wil hetzelfde doen. Het kabinet stak daar na een storm van kritiek direct woensdag een stokje voor: HEMA, Action en Wibra moesten weer dicht.

Reacties

Blokker laat aan Reclamefolder.nl weten dat het geen plannen heeft om open te gaan. Xenos meldt: “Voor nu zijn al onze winkels dicht, we zijn druk aan het bekijken of we onder de foodstore toch een aantal winkels weer open kunnen doen.” Ook Big Bazar doet niets geks: “Wij zijn gesloten tot en met 19 januari.”