Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Brrr! Klant vindt vogelspin in bakje druiven van Albert Heijn

18 mei 2020
Vogelspin

Brrr! Klant vindt vogelspin in bakje druiven van Albert Heijn

18 mei 2020

Bart van den Akker vond zaterdag een vogelspin in een bakje rode druiven die zijn vrouw bij de Albert Heijn in Arnhem had gekocht. Toen hij druiven uit het bakje wilde pakken, zag hij opeens het exotische dier zitten.

Buurman schiet te hulp

Van den Akker wist eerst niet goed wat hij moest doen, vertelt hij aan De Gelderlander. “Totdat ik aan mijn buurman dacht, een man met verstand van dieren.” Zijn buurman onderzocht de spin en vertelde dat het om een relatief jonge Chileense vogelspin ging. “Zijn lichaam heeft de vorm van 2 druiven. Een volwassen spin is veel groter, het formaat van een handpalm.”

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De vondst is uitzonderlijk. Woordvoerder Ronald van de Aart van de Albert Heijn: “Ik zou er ook van schrikken, denk ik. Gelukkig is er niks vervelends gebeurd en leeft de spin nog.”

De druiven worden met de hand geoogst, en vervolgens gecontroleerd op een lopende band op defecten. Daarna worden ze op maat geknipt zodat er 500 gram aan druiven in een bakje past. Waarschijnlijk heeft de spin de inspectie doorstaan doordat de vogelspin goed gecamoufleerd in een tros zat. Vervolgens heeft het dier de reis naar Nederland overleefd.

Een bakje druiven kopen of andere boodschappen doen? Bekijk de folder van Albert Heijn of alle supermarkt-folders.

Een nieuw bakje druiven

Van den Akker heeft een nieuwe bakje druiven en een leuke attentie gekregen van de Albert Heijn om bij te komen van de schrik. En de spin? Die blijft bij de buurman, hij heeft het dier de naam ‘druif’ gegeven. Eind goed, al goed!

Vogelspinnen in de supermarkt

Gelukkig duiken er niet regelmatig vogelspinnen op in de supermarkt. De laatste keer was in een Albert Heijn in Scheveningen in 2013. Toen liep het dier tussen de pistoletjes en krentenbollen. Waarschijnlijk was hij met de bananenlevering naar Nederland gebracht. De spin werd in de winkel gevangen en toen heeft de Dierenambulance hem meegenomen.