Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

De zin en onzin over mobiele airco’s

23 juni 2020
Mobiele airco's

De zin en onzin over mobiele airco’s

23 juni 2020

Mobiele airco’s zijn met tropische temperaturen zeer populair. Veel mensen overwegen er 1 aan te schaffen, maar zijn zich niet bewust van de nadelen van zo’n machine in huis. Daarom in samenwerking met de Consumentenbond een aantal tips wat betreft de mobiele airco.

Mobiele airco’s niet perfect

De Consumentenbond schrijft deze maand dat de meeste airco’s veel stroom gebruiken, wat slecht is voor het milieu en jouw portemonnee. Een airco is alleen de investering waard als je het niet meer uithoudt en echt last hebt van de warmte.

Nog meer nadelen

Een mobiele airco heeft een slang die aan de achterkant de warmte afvoert, die moet eigenlijk door het raam naar buiten om effectief te zijn. Dan is het weer lastig om je raam af te dichten. Als je dat niet doet, komt de hitte net zo hard weer terug naar binnen. Op tropische dagen is het effect van mobiele airco’s trouwens maar heel klein. Ook zit er vaak een afvoerbak bij die je om de paar uur moet legen.

Kosten

De goedkoopste mobiele airco’s beginnen bij ongeveer € 300,- en de duurste kunnen wel € 1200,- kosten. In Frankrijk testte de lokale consumentenbond meer dan 40 apparaten, maar de duurdere airco’s waren niet per se beter dan de goedkope. De slotconclusie was dat eigenlijk geen van de apparaten echt goed is, vooral door het energieverbruik en geluidshinder.

ANP

Alternatieven

Een vaste airco, met zo’n unit buiten je huis, kan een betere keuze zijn dan de mobiele airco. Helaas kosten deze apparaten – inclusief installatie – al snel minimaal € 1500,-. Ook kun je ervoor kiezen voor een paar tientjes een ventilator erbij te nemen! De gevoelstemperatuur daalt zo met ongeveer 2 tot 3 graden en verbruikt weinig stroom.

Toptips

Dus, wat kun je het beste doen als het meer dan 25 of 30 graden is?

  • Doe overdag de deuren en ramen dicht.
  • Hou de zonwering helemaal omlaag en doe de gordijnen dicht.
  • Investeer in goede dak- en muurisolatie met triple glas.
  • Gooi de boel ’s avonds en ’s nachts open zodat er koude lucht naar binnen komt.

In de folders

Mocht je toch een mobiele airco willen, dan staan de volgende apparaten deze week in de folders:

Klik op de foto voor nog meer aanbiedingen!

De goedkoopste optie, bij Gamma:

GAMMA

Een iets duurdere maar nog steeds betaalbare van Xenos:

Xenos

En een topmodel bij Kijkshop:

Kijkshop.nl