Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Dit is de beste inductiekookplaat van 80 centimeter

22 oktober 2020
Inductiekookplaat

Dit is de beste inductiekookplaat van 80 centimeter

22 oktober 2020

Welke grotere inductiekookplaat is de beste? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.

Inductiekookplaat

Inductiekookplaten zijn handig. Ze reageren snel en zijn eenvoudig schoon te maken. Stap je van een gasfornuis over naar een inductiekookplaat? Let dan op de stroom. Een inductiekookplaat vraagt veel stroom en dus heb je mogelijk een uitbreiding in de meterkast nodig.

De test

De Consumentenbond test inductiekookplaten op onder meer prestaties, gebruiksgemak en energieverbruik. In totaal zijn 47 goed verkrijgbare inductiekookplaten getest. De meeste kookplaten zijn 60 centimeter breed en hebben 4 kookzones. Maar er zijn ook bredere modellen.

Pannen nodig? Ga dan even naar Makro, want daar kun je weer zonder pasje naar binnen!

Bosch beste

In de categorie kookplaten van 80 centimeter breed doet een model van Bosch het op dit moment goed. Dit model is de Beste uit de Test, maar ook nog eens gunstig geprijsd en dus tegelijk de Beste Koop.

Beste uit de Test én Beste Koop: Bosch PIV851FC5E Serie 6

Boost

De kookplaat van Bosch heeft 5 kookzones. Hij heeft een boostfunctie waarmee je extra snel kunt opwarmen. Het Bosch-model PIV895FC5E is technisch gelijk, maar heeft een iets andere rand. Er is voldoende ruimte tussen de kookzones om je pannen goed kwijt te kunnen. Ook is hij goed in sudderen op een laag vermogen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat iets snel aanbrandt.

Bediening

Verder is de bediening erg goed en is de kookplaat makkelijk schoon te maken. Dit model heeft helaas geen flexibele zone (flexzone). Bij een flexzone kun je meerdere kookzones tot 1 grote kookzone verbinden. Handig bij gebruik van een grote, langwerpige pan of braadslee.

Klik hier voor een alternatief en de rest van het verhaal!