Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Dit is de beste laptop tot 500 euro

9 december 2020
Laptop tot 500 euro

Dit is de beste laptop tot 500 euro

9 december 2020

Elke 2 maanden gaat het AD in samenwerking met Tweakers op zoek naar de beste laptops. In deze aflevering: de beste budget laptop tot 500 euro.

Laptop tot 500 euro

Voor 500 euro zochten we een exemplaar met een snelle ssd en een mooi scherm dat aan de eisen van 2020 voldoet. We vonden de Aspire 5 van Acer. De Aspire-serie bestaat bij Acer uit ‘gewone’ laptops, oftewel laptops voor normaal gebruik, die niet extra dun zijn of bedoeld voor het spelen van games.

Op zoek naar een andere Acer? Bekijk dan hier de elektronicafolders!

Beeld redelijk

De resolutie bedraagt 1280×720 pixels en de beeldkwaliteit is niet overdonderend, maar dat geldt voor vrijwel alle webcams. De luidsprekers zijn aan de onderkant gemonteerd. Op maximaal volume lijken de luidsprekertjes niet bijzonder veel volume te produceren, genoeg voor in een stille ruimte, maar waarschijnlijk is de verstaanbaarheid slecht bij veel omgevingsgeluid.

Accu

We kijken ook naar de accuduur en op dat punt weet de Acer juist wel te verrassen. De accuduur bedraagt ruim tien uur in onze browsetest. Bij zwaardere belasting gaat hij wel omlaag, maar halen we alsnog een kleine vier uur en dat is geen gek resultaat voor een 500 euro kostende laptop.

Conclusie

De Aspire 5 is een laptop die veel waar voor zijn geld biedt. Je krijgt een computer met 8GB werkgeheugen, een ssd van 256GB en een full-hd-IPS-scherm, voor 500 euro. Het werkgeheugen kan eventueel uitgebreid worden en de ssd kan ook makkelijk worden vervangen. Het scherm had wat helderder gemogen, maar bij andere, gelijk geprijsde laptops zien we een vergelijkbare maximale helderheid.

Opvallend aan de Aspire 5 is dat het van buiten een behoorlijk stevige laptop is, met een gedeeltelijk aluminium behuizing, iets dat we niet bij veel laptops in deze prijscategorie tegenkomen.