Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Dit is de beste zware accuboormachine

13 maart 2021
Accuboormachine

Dit is de beste zware accuboormachine

13 maart 2021

Wat is de beste zware accuboormachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.

Accuboormachine

Accuboormachines kunnen in lichte en zware modellen worden verdeeld. De termen licht en zwaar slaan zowel op het gewicht als op de kracht van de boormachine. De kracht wordt aangegeven in voltage: licht is 10,8 of 12 volt en zwaar is 14,4 of 18 volt (of meer). Je kunt met accuboormachines zowel schroeven als boren.

Zwaar of licht?

Wil je met de boormachine zoveel mogelijk kunnen doen? Dan is een zware accuboormachine een aanrader. Als je alleen wil schroeven en licht boren, bijvoorbeeld in zacht hout, dan volstaat een licht model.

De Consumentenbond test accuboormachines op onder meer schroeven, boren, prestaties van de accu en gebruiksgemak. Er zijn in totaal 36 boormachines getest die goed verkrijgbaar zijn.

Beste uit de Test en Beste Koop

Parkside Performance PABSP 20-Li B2

Lidl

De Parkside is een boormachine van de Lidl die erg goed scoort. Dit model is een stuk goedkoper dan veel concurrenten. Je krijgt dus veel waar voor je geld. Helaas krijg je maar 1 accu meegeleverd. Maar extra accu’s kun je er los bijkopen voor 19 euro per stuk. Ook is de boormachine zonder accu te koop voor 65 euro.

Bekijk hier de Lidl-folder met alle gereedschap!

Alternatief

DeWalt DCD791D2

Niet nieuw

De DeWalt is een boormachine die al wat langer op de markt is. Maar hij wint het nog steeds van veel concurrenten. Hij is een stuk duurder in aanschaf dan de Parkside. Maar als je veel klust en andere machines van DeWalt hebt, kan het handig zijn. Je kunt dan gemakkelijk accu’s uitwisselen. Net als de Parkside heeft de DeWalt 2 versnellingen en een koolborstelloze motor.