Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Dit zijn de aangescherpte coronamaatregelen

2 november 2021
aangescherpte coronamaatregelen

Dit zijn de aangescherpte coronamaatregelen

2 november 2021

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hebben dinsdagavond weer een persconferentie gegeven. Daar deden ze uit de doeken wat de aangescherpte coronamaatregelen zijn. Deze gaan vanaf zaterdag 6 november in.

Aangescherpte coronamaatregelen

De ziekenhuizen hebben het momenteel erg druk. Er liggen volgens het AD ongeveer 1200 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 236 op de intensive care. Volgens RIVM-modellen kan dit nog flink oplopen; daarom trapt het kabinet ruim een maand na de versoepelingen op de rem. Helaas, maar er zijn dus echt weer maatregelen nodig.

Mondkapje, thuiswerken en 1,5e meter

Rutte en De Jonge roepen op om 1,5 afstand te houden waar dat kan en de helft van de tijd thuis te werken. Verder wordt opgeroepen om thuis te blijven als je niet weg hoeft te gaan.

Behalve deze dringende adviezen komen er ook twee verplichtingen bij: mondkapjes moeten op in binnenruimtes als winkels, gemeentehuizen en stations. Verder moet-ie op bij contactberoepen, zoals de kapper.

Ook wordt de coronapas breder ingevoerd: op terrassen, in de amateursport (sporters en publiek), culturele verenigingen en bij doorstroomlocaties als kermissen, pretparken en dierentuinen. Op plekken waar de coronapas verplicht is, hoef je geen mondkapje te dragen.

Ongevaccineerden

Er komen dus geen extra regels voor mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn. Ook harde lockdownregels zijn voorlopig niet in beeld. Wel onderzoekt het kabinet of het mogelijk is om de QR-code in te voeren op het werkvloer en in het hoger onderwijs, maar dat ligt uiterst gevoelig.