Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Dit zijn de datum en openingstijden van Hemelvaart

20 mei 2020
Hemelvaart

Dit zijn de datum en openingstijden van Hemelvaart

20 mei 2020

Donderdag is het weer Hemelvaart! Wat is de betekenis van deze van oorsprong christelijke feestdag? Wanneer vindt het plaats? En nog belangrijker: wat zijn de openingstijden van de supermarkt? Je leest het allemaal hier.

Wanneer en betekenis

Met Hemelvaart vieren christenen dat Jezus Christus is opgegaan naar God in de hemel, 39 dagen na zijn opstanding uit de dood met Pasen. Dit vond volgens sommige bronnen plaats rond het jaar 55, bijna 2000 jaar geleden dus. Elk jaar is Hemelvaart op een andere datum. In 2020 is het op 21 mei, maar in 2021 op 13 mei, een jaar later op 26 mei, in 2023 op 18 mei en in 2024 op 9 mei.

Vrijdag na Hemelvaart

Veel mensen rekenen de vrijdag na Hemelvaart ook mee, maar het is geen officiële feestdag in Nederland waarop iedereen vrij is. Sommige werkgevers geven werknemers wel een betaalde dag vrij.

Openingstijden Jumbo & AH

Veel supermarkten zijn met Hemelvaart gewoon open, dan wel niet met aangepaste openingstijden. Bij Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Dirk, Spar, PLUS, Hoogvliet, Coop en alle andere supermarkten kun je er op Hemelvaart vanuit gaan dat ze zondag tussen 10:00 en 20:00 open zijn. Wel is het zo dat elke supermarkt zijn eigen openingstijden kan bepalen.

Bekijk hier de Albert Heijn-folder die dit weekend geldig is!

Winkels open

Let wel goed op, want in sommige christelijke gemeenten zullen zeker niet alle winkels open zijn. Check het voor de zekerheid op www.openingstijden.nl. Zo kom je niet voor een dichte deur te staan.

Bouwmarkten en tuincentra

Naar de bouwmarkt gaan is ook een populaire activiteit voor veel Nederlanders. Er zijn uiteraard overal maatregelen genomen om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met Hemelvaart zijn de Karwei, GAMMA, Praxis, Ranzijn, Welkoop en de andere bouwmarkten dan ook gewoon open.