Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Doe nu alvast sinterklaas- en kerstinkopen: dit is waarom

14 september 2022
kerstinkopen

Doe nu alvast sinterklaas- en kerstinkopen: dit is waarom

14 september 2022

Aangezien de zomer bijna voorij is, richten we ons alvast op het najaar. Zoals altijd staan er dan weer een aantal feestdagen voor de deur. Met de huidige inflatie is het verstanding om nu alvast sinterklaas- en kerstinkopen te doen, want dat is goed voor je portemonnee.

Dure sinterklaas- en kerstinkopen

Richting december stijgen prijzen aanzienlijk, weet budgetblogger Iris Newman (One Broke Girl). “Met name voor kinderspeelgoed betaal je vlak voor Sinterklaas meer. Mijn dochter wilde vorig jaar het bordspel Mr. Bucket. Vlak voor Sinterklaas betaal je daar 33 euro voor, terwijl het veel eerder in het jaar maar 11 euro kost. De prijs gaat dus drie keer over de kop”, zegt ze tegenover NU.nl.

Aangezien kinderspeelgoed in die tijd van het jaar goed verkoopt, doen retailers ‘alsof’ ze een interessante aanbieding hebben, schetst Newman. “Maar als je echt heel specifiek naar de prijs kijkt, zie je dat je beter nu kunt beginnen, want dan bespaar je zeker een derde of de helft van de prijs.”

Benieuwd naar de beste speelgoedaanbiedingen? Kijk dan HIER!

Levertijd en Black Friday

Daarnaast loopt de levertijd ook steeds vaker op, waardoor je met lege handen kunt komen te zitten. Black Friday (dit jaar op vrijdag 25 november) lijkt bijvoorbeeld een mooi moment om, bijvoorbeeld, elektronica te kopen, maar ligt wel dicht bij Sinterklaas. Een bestelling zou zomaar te laat binnen kunnen komen.

Wel is het slim om nu alvast prijzen in de gaten te houden. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je tijdens Black Friday tegen een ‘schijnaanbieding’ aanloopt.

Bekijk de laatste aanbiedingen!

Tips

Op tijd inkopen doen is daarom een aanrader, zegt financieel expert Adine Faber-Versluis van Money Mind Academy in gesprek met NU.nl. “Dan kan je nog verschillende uitverkopen meepakken. Wat maakt het uit of je het nu koopt of tijdens Kerstmis of Sinterklaas? Nu scheelt het de helft, straks moet ik nog maar zien of ik het kan vinden. En als je gedurende het hele jaar cadeaus koopt, spreid je de kosten, dat vinden veel mensen ook wel prettig.”

Vind je het lastig om nu al te gaan kopen? “Ga dan in ieder geval alvast een lijstje maken met wat je voor iedereen wil kopen, zodat je de prijzen een beetje in de gaten kunt houden”, tipt Faber-Versluis. “Dan kun je bijvoorbeeld een alert aanzetten en zie je het vanzelf als een product ergens in de aanbieding is.”

Altijd op de hoogte blijven van de beste deals en nieuwe folders? Zet dan de meldingen in onze app aan! 📱