Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Een mooie tuin zonder je bankrekening te plunderen

1 juni 2022
mooie tuin

Een mooie tuin zonder je bankrekening te plunderen

1 juni 2022

Er staat weer een lang weekend voor de deur. En met het mooie weer (op een paar buien na) dat voorspeld wordt, is het ideaal om lekker in de tuin te gaan werken. Maar veel van de spullen die je nodig hebt om te tuinieren, kunnen goed prijzig zijn. Ondanks dat het een hobby is en ik het erg belangrijk vind om daar geld voor opzij te zetten, is het altijd fijn als je met slimme keuzes net wat meer kan doen met datzelfde geld. Normaal ben ik zelf vooral van het moestuinieren, maar vandaag richt ik me op alle soorten tuinieren. En of je nu een mega tuin, postzegel in de stad of een balkon op vier hoog hebt, de meeste van de tips zijn toe te passen op al deze situaties!

Dit artikel is geschreven door Minke, beter bekend als Gierige Gerda. Het artikel bevat 3 tips, maar op haar eigen site heeft Minke nog 3 extra tips geschreven. Deze kun je HIER vinden.

Koop goed gereedschap

Als het op (tuin)gereedschap aankomt, is goedkoop vaak duurkoop. Zorg daarom dat je voor kwaliteit kiest als het op je gereedschap aankomt. Dat kun je natuurlijk doen door A-merken te kopen als er een goede aanbieding op zit. Maar een duurzamere optie is om dit soort dingen tweedehands te kopen of over te nemen van mensen die het niet meer gebruiken. Naast dat je goede kwaliteit spullen moet kopen, is het ook belangrijk dat je het goed verzorgt en opbergt. Dat zorgt ervoor dat je spullen lang meegaan en de hogere investering echt waard is.

Kijk altijd naar de aanbiedingen

Veel (moes)tuin gerelateerde aankopen wisselen steeds van prijs; zeker in het seizoen kan dat veel schelen. Daarom is het altijd slim om even in de Reclamefolder.nl-app te zoeken naar aanbiedingen. Heb je potgrond nodig? Dan zoek je op potgrond en zie je waar het allemaal in de aanbieding is. Maar ook winkels die misschien niet heel logisch klinken om in de gaten te houden voor tuinaanbiedingen, kunnen heel mooie deals hebben. Zo zijn er supermarkten die voor een fractie van de tuincentrumprijs zaden, maar ook A-merk meststoffen verkopen. En zijn budgetwarenhuizen een leuke plek voor potten en andere tuinaccessoires waar niet teveel van gevraagd wordt.

Wil je de aanbiedingen voor huis, tuin en keuken altijd bij de hand hebben? Download dan de gratis Reclamefolder.nl-app via deze link.

Koop niet in het seizoen, maar juist daarbuiten

De tips die ik tot nu toe hier, maar ook op GierigeGerda.nl, heb gegeven, gaan vooral over de dingen die je koopt op het moment dat ze nodig zijn. Maar denk er eens aan dat als je grotere aankopen wil doen het soms slim is om juist buiten het seizoen te gaan zoeken. Ik zag heel mooie aanbiedingen op moestuinartikelen bij de tuinwinkel, toen daar in februari net weer de kerstspullen opgeruimd waren. 

Over Gierige Gerda

Minke blogt al sinds 2017 als Gierige Gerda over de mooiste bespaartips voor je dagelijkse boodschappen. Op haar blog vind je alle tips om tot wel 75 procent te besparen op deze uitgaven. Volg ‘de grootste koopjesjager van Nederland’ ook op Instagram en Facebook!