Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Er komen elke week 80 (!) webwinkels bij

4 mei 2021
webwinkels bij

Er komen elke week 80 (!) webwinkels bij

4 mei 2021

Van 1 januari 2021 tot 1 april 2021 kwamen er 1.050 webwinkels bij in Nederland. Omgerekend zijn dat er ruim 80 per week en 12 per dag, rekende NU.nl uit op basis van CBS-cijfers.

Er komen steeds meer webwinkels bij

In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er vooral webwinkels bij op het gebied van kleding, voedsel en huis- en tuinartikelen verkochten. Toch is een webshop geen garantie voor succes. Zo waren er ook veel online verkopers van kleding en huis- en tuinartikelen die er in het eerste kwartaal juist mee besloten te stoppen. In totaal waren dat er 510.

Restaurants

Opvallenderwijs kwamen er naast webwinkels ook veel restaurants en andere eetgelegenheden bij. Zij lieten zich blijkbaar niet afschrikken door het feit dat ze vorig kwartaal nog niet open mochten. Overigens moeten ze ook nu nog grotendeels dicht blijven. Ze kunnen alleen klanten ontvangen op het terras, als ze die natuurlijk hebben.

Bedrijven gestopt

Maar door de coronacrisis zijn er ook veel bedrijven gestopt. In totaal zijn in de eerste 3 maanden van dit jaar 30.200 bedrijven gestopt. Dat zijn er wel ruim 9000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Van de bedrijven die niet verdergingen, was 85 procent zzp’er.