Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Geen plastic speeltjes meer in Happy Meals

22 september 2021
happy meals

Geen plastic speeltjes meer in Happy Meals

22 september 2021

McDonald’s wil haar steentje bijdragen aan een betere wereld en doet er alles aan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Daarom zet het fastfoodbedrijf een belangrijke stap: vanaf 2025 zijn plastic speeltjes in Happy Meals verleden tijd.

Happy Meals

De Happy Meal is een regelrechte klassieker. Wie is er niet groot mee geworden? Het wereldberoemde rode doosje, gevuld met een kleine maaltijd en natuurlijk een speeltje, is een hit bij kinderen. Sinds de jaren ’70 is het een vast onderdeel van het McDonald’s-assortiment. Maar door de jaren heen is er wel aan gesleuteld. Zo is het yoghurttoetje verdwenen en kan er tegenwoordig ook groente worden besteld in plaats van friet en/of een burger.

Herbruikbare speeltjes

En nu wordt dus ook het plastic speeltje verbannen. Toch blijft er wel een speelgoedje in de Happy Meal zitten. Immers: never change a winning team. Volgens het AD gaat McDonald’s daarom kiezen voor speeltjes die gemaakt zijn van herbruikbaar materiaal. Door dit besluit hoopt de fastfoodgigant 90 procent minder plastic te gebruiken. Dit staat gelijk aan 650.000 mensen per jaar die ineens volledig stoppen met plastic te gebruiken.

Beschermen van de planeet

“Onze klanten die ervan genieten om Happy Meals met hun kinderen te ervaren maken zich ook zorgen om de toekomst van deze generatie”, vertelt Jenny McColloch, hoofd van de duurzaamheidsafdeling van McDonald’s. “Als we de planeet willen beschermen moeten we naar alle delen van ons bedrijf kijken, en dus ook naar de klantervaring.”