Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Genderneutraal speelgoed verplicht in Californië

11 oktober 2021
genderneutraal speelgoed

Genderneutraal speelgoed verplicht in Californië

11 oktober 2021

Grote warenhuizen in Californië moeten vanaf 2024 verplicht genderneutraal speelgoed aanbieden. Californië is de eerste Amerikaanse staat die dit bij wet regelt, dus het zou kunnen dat meer staten gaan volgen.

Genderneutraal speelgoed

De wet, die afgelopen zaterdag werd aangenomen, schrijft voor dat warenhuizen hun indeling moeten veranderen. Naast een traditionele meisjes- en jongensafdeling moet er ook een genderneutrale afdeling komen. Hier wordt dan ‘een redelijk aanbod’ van speelgoed en andere spulletjes aangeboden die voor zowel jongens als meisjes zijn. Kleding valt hier niet onder. De regels gaan gelden voor warenhuizen met meer dan 500 werknemers. 

Bekijk de laatste aanbiedingen op het gebied van kinderspeelgoed!

‘Kinderen gewoon kinderen laten zijn’

Afgevaardigde Evan Low van de Democratische Partij, uit wiens koker dit idee komt, zei ‘ongelooflijk dankbaar’ te zijn dat de wet er komt. Hij liet zich inspireren door de 10-jarige dochter van een van zijn medewerkers. Het meisje had haar moeder gevraagd waarom zij voor bepaalde spullen naar de jongensafdeling moest. 

“We moeten stoppen met stigmatiseren en kinderen gewoon kinderen laten zijn”, zei Low tegen de Los Angeles Times. “De wet moet ervoor zorgen dat een jong meisje ook een politieauto, brandweerwagen of dinosaurus kan vinden. En tegelijkertijd, als een jongen wat meer artistiek is en wil spelen met glitter, waarom niet?!”