Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Getest: slimme deurbel van Netatmo

1 december 2020
Deurbel van Netatmo

Getest: slimme deurbel van Netatmo

1 december 2020

Wil je inbrekers afschrikken of zien wie aanbelt voor je de deur opent? Dan is de Smart Video Doorbell (deurbel) van Netatmo het overwegen waard, ook voor mensen met twee linkerhanden. Lees hier een review.

Deurbel van Netatmo

De Smart Video Doorbell van Netatmo zet de beelden op een mini-SD-kaartje in de deurbel zelf, maar je kunt ze natuurlijk wel (beveiligd) downloaden. Dat heeft als voordeel dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen, maar als nadeel dat iemand met slechte bedoelingen wel gewoon heel je deurbel mét de opnames zou kunnen meenemen.

Op zoek naar een slimme deurbel? Bekijk hier de aanbiedingen!

Vlotte installatie

Een van de voordelen is dat de bel past op bestaande bedradingen, waardoor je gemakkelijk je oude bel kan vervangen. De Smart Video Doorbell kun je rechtstreeks in de muur schroeven, maar in het pakket zit ook een (plastic) plaat om eventuele oude boorgaten te verstoppen. De draadjes trek je door een waterdicht membraan om de binnenkant van de bel droog te houden. Je krijgt ook een tussenstukje om de bel eventueel schuin op de muur te plaatsen, voor als je bezoek niet in een rechte hoek naar je deur wandelt.

Wifi

Het enige probleem dat we ondervonden bij de installatie was om de bel online te krijgen. Hij ondersteunt wififrequentie 5 GHz niet, alleen 2,4 GHz, dus je modem moet wel ingesteld staan om (ook) op die frequentie uit te zenden. Hoewel mijn modem op beide frequenties uitzond, kreeg ik de bel maar niet verbonden.

Conclusie

Samengevat is de Smart Video Doorbell van Netatmo een gebruiksvriendelijke slimme deurbel met prima geluid en beeld, inclusief een heel helder nachtzicht. Je kunt op ieder moment live kijken naar de beelden. Voor communicatie met bezoekers is de deurbel top, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering bij het vastleggen van gasten die niet aanbellen. Het is ook jammer dat de bel de wififrequentie 5 GHz niet ondersteunt.