Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Heel Holland bakt nu thuis: 2 recepten bakken

22 maart 2020
Bakken

Heel Holland bakt nu thuis: 2 recepten bakken

22 maart 2020

De komende weekenden hoef je niet om 9.00 uur langs het voetbalveld te staan en een drankje op het terras zit er ook even niet in. Je zult misschien denken: ‘wat saai!’ maar thuiszitten hoeft dat zeker niet te zijn. Ons advies: ga lekker iets bakken. Hier 2 makkelijke recepten die je ook samen met kinderen kunt maken. Bakkers klaar, bakken maar!

Vanille cupcakes met een eigen twist

Leuk om te maken, lekker om te eten: zelfgemaakte cupcakes. Het leukste deel wacht tot het laatst, namelijk de decoratie!

Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 125 gram suiker (op kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels melk

Diverse versiering, o.a luchtige botercrème van Dr. Oetker + ingrediënten, kleurstoffen, mini marshmallows, gekleurde spikkels / glitters / chocovlokken, Tony’s Chocolonely in stukjes en vers fruit (bijvoorbeeld framboos of bosbes).

Overige: mixer, mengkom, cupcake tray + vormpjes en spuitzak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de cupcake-tray met de vormpjes. Mix de boter, suiker en vanillesuiker samen op de hoogste stand tot een luchtig geheel. Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren erbij. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix samen op de middelste stand 3 minuten goed door. Als laatste gaat de melk erbij. Mix het geheel nog 1 minuut goed door.

Het vullen van de vormpjes gaat het makkelijkst met een ijslepel of gebruik 2 losse lepels. Vul de vormpjes met gelijke inhoud. Tik de tray als je klaar bent nog even op het aanrecht zodat het beslag goed naar beneden zakt. Bak de cupcakes voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen voordat je ze gaat versieren. Je wil namelijk niet dat je botercrème smelt. Nu komt het allerleukste deel: versieren! Ga helemaal los en maak er ware kunstwerkjes van. Smakelijk!

Choco-cornflakes rotsjes

Wie denkt dat bakken moeilijk is, heeft het mis. Dit simpele recept bewijst maar weer dat iedereen een ware thuisbakker kan zijn. Je hebt niet eens een oven nodig!

Ingrediënten

Overige: steelpan, roerkom, lepel en huishoudfolie of bakpapier

Smelt de chocolade au bain-marie. Vul hiervoor een steelpan met een klein beetje water en zet de roerkom erop. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in de kom en laat het langzaam smelten op laag vuur. Zodra de chocolade gesmolten is kun je de cornflakes erdoor roeren. Zorg ervoor dat alle cornflakes bedekt is met chocolade.

Verdeel nu het chocolade-cornflakes mengsel in gelijke delen op het huishoudfolie of bakpapier. Je kunt de rotsjes net zo groot of klein maken als je zelf wil. Leg ze voor ± 2 uur in de koelkast tot ze helemaal afgekoeld en uitgehard zijn. Makkelijk hè!