Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

HEMA blijft open voor deze 4 producten

15 december 2020
HEMA producten

HEMA blijft open voor deze 4 producten

15 december 2020

In de HEMA kunnen klanten vanaf vandaag terecht voor een paar producten: babyspullen, taart, worst en koffie. Medewerkers zijn de hele nacht bezig geweest om de winkels klaar te maken. De kleding, woonspullen en cadeautjes kun je alleen nog online bestellen.

HEMA producten

“We zijn de grootste banketbakker van Nederland. Het zou gek zijn als we dicht zouden gaan”, zegt HEMA over de beslissing om de winkels te openen ondanks de lockdown. Door de strenge maatregelen die premier Rutte gisteravond aankondigde moeten alle winkels die geen voeding verkopen dicht, net als scholen en sportscholen. “Er stonden 2000 bestelde taarten vanochtend klaar om afgehaald te worden.” 

Bekijk hier de volledige lijst van winkels die open blijven!

Overleg

De beslissing om het grootste deel van de 540 winkels toch open te laten gaan, is genomen in samenspraak met de branchevereniging en ‘Den Haag’, aldus HEMA. De winkels zijn vannacht helemaal ‘omgebouwd’:  de gedeelten waar de niet-essentiële producten staan, zijn afgezet. “We verkopen alleen de essentiële producten zoals alles wat eetbaar is, koffie en thee en spullen voor jonge moeders en vaders.”

Essentieel dus

Het gaat om flesjes, spenen en essentiële kleding. “Als je nu rompertjes moet gaan bestellen, dan duurt het te lang voordat je ze ontvangt”, legt HEMA uit aan het AD. “We verkopen ook veel verzorgingsproducten. De verkoop daarvan werkt ontlastend voor de supermarkten en drogisterijen in de omgeving.” 

Geen funshopping

Het wordt geen funshopping, waarschuwt HEMA. “Het zal er ook niet gezellig uitzien in de winkels, met die afgezette delen. Het worden geen vrolijke winkels. Maar je kunt wel een taart meenemen om de boel thuis op te vrolijken.”

Kleine HEMA’s wel dicht

Kleine winkels zonder foodassortiment blijven wel dicht. “We willen niet de randjes van de wet opzoeken, maar we willen als verlichting dienen van supermarkten. Als het in de stad niet handig is om een winkel open te stellen, dan zullen we wellicht click-and-collectpunten maken: dan bestel je online en haal je het op in de winkel. Maar middelgrote HEMA’s staan vaak in plaatsen waar niet zoveel winkels zijn.”

Rookworst 

HEMA verwacht dat de winkels binnen een dag op orde zullen zijn. “We zullen zo spoedig mogelijk publiceren waarvoor je wel naar de winkel kunt en voor welke productgroepen niet.” Voor tompouces en rookworsten dus wel, maar: “Takkie kan online.”