Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

HEMA-fans lanceren serieus plan voor overname

10 juli 2020
Overname HEMA

HEMA-fans lanceren serieus plan voor overname

10 juli 2020

De directeuren van HEMA krijgen volgende week een voorstel van HoudeHEMA en WeloveHEMA voor een overname. Bekende Nederlanders als Mei Li Vos (PvdA-politicus in de Eerste Kamer) zetten de plannen uiteen in een stuk in De Volkskrant.

Overname HEMA

Volgens de briefschrijvers had HEMA een hoop mooie dingen kunnen doen voor de 480 miljoen euro rente die de keten de afgelopen 10 jaar heeft moeten betalen over de schulden. Ze stellen voor dat het warenhuis een coöperatie wordt, waarvan iedereen een beetje eigenaar kan worden.

“Werknemers, klanten, verhuurders van de panden, franchisenemers, leveranciers en kapitaalverschaffers hebben onderling verschillende belangen, maar een groot gezamenlijk belang: dat HEMA blijft bestaan. Ook de overheid heeft er belang bij dat HEMA blijft: voor werkgelegenheid en de leefbaarheid in een gemeente.”

Klantenkaart

De burgerinitiatieven stellen voor dat klanten als jij en ik via een klantenkaart onderdeel kunnen worden van HEMA, of zelfs geld te lenen. “Op de sites HoudeHEMA.nl en WeLoveHeMA.nl hebben zich in een paar weken tijd al tienduizend personen aangemeld die dat willen. Voor gemiddeld 560 euro. Ook dat is uniek – en dit aantal groeit gestaag door”, stellen de initiatiefnemers.

Economische groei

“Dan tonen we ook hoe wij economische groei zien: groei waarvan werknemers, klanten en de omgeving van het bedrijf gelukkig worden. Dat kan. Dan hebben we wel een beetje hulp, geloof en liefde nodig van de andere stakeholders. Komende week sturen wij ons plan inclusief berekeningen aan de directie van HEMA en de groep van 8 schuldbezitters. Dit is een aanbod dat ze niet kunnen negeren.”