Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Hier koop je horren tegen een invasie van muggen

26 juni 2020
Muggen

Hier koop je horren tegen een invasie van muggen

26 juni 2020

Er worden na een periode van droogte ook weer steeds meer muggen gezien. We zijn dan ook massaal op zoek naar middelen om al die beestjes buiten ons huis te houden

Meer muggen

Flinke overlast van muggen hebben we sinds het begin van de intelligente lockdown nog maar 1 keer gehad, zo blijkt op de site Muggenradar.nl. Dat komt onder meer omdat het heel droog is geweest, iets waar muggen niet van houden. Sinds 1,5e maand valt er weer wat meer regen.

Piek

Op Muggenradar.nl, van de Universiteit Wageningen, is dan ook te zien dat het aantal waarnemingen onder de noemer ‘zeer veel overlast van muggen’ op 18 mei een piek vertoonde. Het aantal waarnemingen op die dag is ongeveer gelijk aan dezelfde periode in voorgaande jaren. Uniek is het dus niet.

Droogte

Dat we al zo’n grote muggenpiek hebben gehad betekent niet dat we er vanaf zijn deze zomer. “De muggen zijn door de droogte die we hebben gehad wat later, maar met de regenbuien van pas geleden zijn er volop eitjes gelegd in laagjes water, zoals in dakgoten. Die komen nu uit’’, weet André de Baerdemaeker, ecoloog bij het Rotterdamse Bureau Stadsnatuur.

Horren

Of er nou nog een insectenpiek komt of niet, Nederlanders zijn zich in ieder geval wél al maanden aan het voorbereiden op een beestjesinvasie. Dat zien ze ook bij de Middelburgse website horren.com. Mede-eigenaar Marco Janssen ziet sinds maart en april een enorme piek in de verkoop van horren voor ramen en deuren. De verkoop is zelfs zó hard gestegen dat het bedrijf heeft besloten om alle reclame-uitingen stop te zetten. “We konden niet nog meer bestellingen aan, mensen wisten ons zonder de reclame ook wel te vinden.”

Opties

Je kunt 2 dingen doen: zelf een soort insectenhor maken op de deur of een hele deur kopen die je als hor gebruikt. Bij Marskramer ben je al voor € 2,99 voorzien en dan krijg je er ook nog eens 2:

Marskramer

Bij Lidl ga je rigoureuzer te werk. Een klaphoordeur ziet er gedegen uit om de muggen buiten te houden. Voor bijna 8 tientjes heb je er 1. Je kunt ook een schuifhordeur aanschaffen, maar die is wat duurder.

Lidl