Folders van 200+ winkels

Meer danĀ 50.000 aanbiedingen

Sla alles op inĀ Ć©Ć©n account

Logo

Een kroket? Nee, pizza uit de muur šŸ•

3 mei 2021
pizza uit de muur

Een kroket? Nee, pizza uit de muur šŸ•

3 mei 2021

Wij Nederlanders zijn trots op onze traditie van een ‘kroketje uit de muur trekken’, maar in ItaliĆ« kunnen ze er ook wat van. Sinds kort staat er in Rome een pizza-automaat en ‘pizza uit de muur’ zou zomaar een hit kunnen worden, schrijft het AD.

Pizza uit de muur

Het concept is simpel: je kiest 1 van de 4 smaken, betaalt en 3 minuten later sta je met een dampende pizza in je handen. En dit kan op elk tijdstip, 7 dagen per week.

Hoe de machine werkt? Links wordt bloem gemixt met water en wordt de pizzabodem neergelegd, dan komen de tomatensaus, de kaas en andere ingrediƫnten er bovenop. Rechts gaat een oventje aan en via een raampje kun je de pizza in de gaten houden.

‘Zie het als aanvulling’

“Ik zie mijn zaak vooral als een aanvulling op de bestaande restaurantsā€, zegt Massimo Bucolo, initiatiefnemer van Mr Go, tegen het AD. Deze eerste weken bestaat de klandizie voornamelijk uit nieuwsgierigen, maar de bedoeling is wel dat het een keten wordt. “Toen ik student was, kon je ā€™s nachts na het uitgaan nergens iets eten, nu wel.ā€

Volgens Bucolo werken er steeds meer mensen ā€™s nachts en is er dus steeds meer behoefte aan zaken als de zijne, waar je snel een goede pizza met verse ingrediĆ«nten kan eten. “Ik krijg veel goede reacties van taxichauffeurs en verpleegkundigen.”

Negatieve reacties

Toch zijn de meeste reacties negatief. De Italiaanse kranten zijn niet over dit concept te spreken en ook wemelt het van de scheldpartijen op de socialemediapaginaā€™s van het bedrijf. Er zijn zelfs mensen die hun ongenoegen uiten bij het enige Mr Go-filiaal zelf.

Voornaamste reden voor de kritiek is dat Mr Go de Italiaanse culinaire traditie geweld aan zou doen en werk zou afnemen van de toch al zo geplaagde horeca in Italiƫ.