Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Horeca mag open met maximaal 30 klanten

19 mei 2020
Rutte

Horeca mag open met maximaal 30 klanten

19 mei 2020

Premier Rutte heeft de verlossende woorden gesproken voor ondernemers die al 2 maanden op hun nagels zitten te bijten: de horeca mag vanaf 1 juni (12:00 ’s middags) weer open, al moet wel 1,5e meter afstand worden gehouden en is er een maximum van 30 mensen.

Leven komt weer op gang

Ook (met een beperkt aantal klanten) mogen bioscopen, restaurants, cafés, culturele instellingen, musea en het voortgezet onderwijs weer open. Mensen uit hetzelfde huishouden hoeven niet 1,5e meter uit elkaar te zitten. Voor musea moet je vooraf kaartjes kopen, zodat ook daar de afstand bewaard kan worden. Het openbaar vervoer gaat vanaf 1 juni ook weer normaal rijden voor essentiële reizen, met verplicht mondkapje.

Mondkapjes nodig? Bekijk dan eens deze aanbieding!

30 personen maximaal

Er zijn tegelijk 30 personen toegestaan in gebouwen die publiekelijk toegankelijk zijn. Dat betekent dus elke bioscoop, theater, restaurant, café. Personeel telt niet mee bij de 30 mensen want dat is niet te doen. De 1,5e meter-regel geldt, ook wil Rutte een ‘checkgesprek’ of gasten verkoudheidsklachten hebben. Zo ja, dan mogen ze niet naar binnen.

Sportscholen niet

De sportscholen blijven dicht, al zegt Rutte wel in gesprek te zijn met deze sector. Ook Clubs en feestcafés blijven dicht, want het risico op besmetting van het coronavirus is daar te groot. De basisscholen gaan wel weer helemaal open, net als de kinderopvang.