Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

IJsheiligen voorbij: zet de bloemetjes maar buiten!

15 mei 2020
IJsheiligen

IJsheiligen voorbij: zet de bloemetjes maar buiten!

15 mei 2020

Vanaf vandaag is IJsheiligen officieel voorbij, dus de kans op nachtvorst is zeer klein geworden. Nu is het de tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Koop voordelig perkgoed of begin aan je moestuin!

IJsheiligen

Weet je waar de term IJsheiligen vandaan komt? IJsheiligen verwijst naar de katholieke heiligen St. Mamertus, St. Pancratius, St. Servatius en St. Bonifatius. Zij vierden hun naamdagen op achtereenvolgens 11, 12, 13 en 14 mei. De term IJsheiligen wordt nu gebruikt in de volksweerkunde. Na deze periode is het gevaar van koud voorjaarsweer voor planten voorbij. Deze week was echter nog behoorlijk nachtvorst dus het is niet 100 % te garanderen dat het niet meer gaat vriezen.  

Perkgoed

Eénjarige planten en kuipplanten kun je nu goed buiten zetten. Heb je al kleurrijk perkgoed gekocht om je tuin op te vrolijken? Denk bijvoorbeeld aan mooie geraniums, deze week koop je 10 stuks voor € 10,- bij Boerenbond! Of neem een hangpot met perkplanten, nu afgeprijsd van € 12,95 naar € 8,95 bij Ranzijn. Een van de populairste aanbiedingen van deze week is het perkgoed te koop bij Aldi. Je koopt een perkgoed 6-pack voor € 2,49.

De eetbare tuin

Lijkt het je leuk om kruiden of fruit uit je eigen tuin te kunnen halen? Het hoeft helemaal niet veel te kosten! Bekijk bijvoorbeeld de aanbiedingen van Praxis Tuin, zoals biologische kruiden voor € 2,69 of fruitstruiken voor € 4,99. Wil je het wat moeilijker maken voor die ellendige slakken om bij de planten te komen? Koop dan een aarbeienplant in een hangpot! Nu verkrijgbaar voor € 7,99.

Benodigdheden moestuin

Nog geen geschikte kweekbak in je tuin? Op alle houten kweekbakken krijg je nu 20% korting bij Welkoop! Goedkoop potgrond kun je deze week nog scoren bij Aldi, een zak van 20L kost slechts € 0,99. Heb je advies nodig voor je (moes)tuin, bekijk dan het boek Tuinieren met Tom. Oud Boer zoekt vrouw-kandidaat en Eigen Huis & Tuin-presentator Tom Groot deelt onmisbare tuintips en inspiratie.  Te koop bij Welkoop, van € 17,95 voor € 12,95!

Op zoek naar nog meer tuin-aanbiedingen? Bekijk dan hier alle tuin-folders!