Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

IKEA-klanten gewond na ongeluk met ‘handgel’

14 mei 2020
IKEA handgel

IKEA-klanten gewond na ongeluk met ‘handgel’

14 mei 2020

Wat een blunder van de IKEA in Haarlem… Klanten in het filiaal probeerden zaterdagavond hun handen te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel bij de ingang, maar kregen er eerstegraads brandwonden voor terug.

IKEA de mist in met handgel

Hoe dat zit? Er was per ongeluk een flesje met deels riool- en gootsteenontstopper geplaatst. Toen mensen het goedje op hun handen pompten, ging het mis. Een bureau voor letselschade gaat IKEA nu aansprakelijk stellen voor de brandwonden.

Reactie

Uiteraard is IKEA Nederland geschrokken door het handgel-incident en zegt dat het ‘nooit had mogen gebeuren’. “Door verwarring bij een schoonmaker is er per ongeluk een deel schoonmaakmiddel in een fles desinfecterende vloeistof terechtgekomen. Hierdoor hebben een medewerker en een aantal klanten schade aan hun handen opgelopen.”

Bekijk hier de nieuwe IKEA-folder!

Blaren

De 2 slachtoffers zouden zo goed als mogelijk zijn geholpen in het restaurant van IKEA, dat nog steeds gesloten is. Daarna zouden de gewonden naar de huisarts zijn gegaan. Hier werden brandwonden vastgesteld, in de vorm van blaren en opgezwollen handen. Dat meldt in elk geval het letselschadebureau.

Flesjes

De politie laat weten dat de schoonmaker niet goed Nederlands kan lezen en de flessen van handgel en ontstopper op elkaar lijken. IKEA heeft maatregelen getroffen door alle andere schoonmakers te informeren.