Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

IKEA met campagne fel tegen Black Friday

21 november 2020
IKEA Black Friday

IKEA met campagne fel tegen Black Friday

21 november 2020

IKEA doet niet mee aan Black Friday. De meubelgigant gaat zelfs campagne voeren tegen ‘Black Friday’ door klanten te vragen hun gebruikte spullen terug te brengen naar de winkel. Je krijgt een tegoedbon met dubbele waarde tijdens ‘Bring Back Friday’.

IKEA Black Friday

Daarmee wil IKEA een duurzaam tegengeluid laten horen en mensen na laten denken over de manier waarop ze consumeren. Past het wel bij de tijdsgeest om op 1 aangewezen dag massaal naar een winkel te gaan om koopjes te scoren, vraagt het Zweedse bedrijf zich hardop af. “Dat is niet de boodschap waar wij achter staan”, zegt duurzaamheidsmanager Hanneke van de Vijfeijke van IKEA Nederland.

Kringloopwinkel

Het is natuurlijk meteen reclame voor de eigen kringloopwinkel. Klanten kunnen sinds kort bij de Meubel Inruilservice oude IKEA-meubels terugbrengen. IKEA geeft een tegoedbon en verkoopt het product voor dezelfde prijs als de terugbrenger ontvangt. Tijdens de campagne (24 november tot en met 3 december) krijg je een waardebon van 2 keer de waarde van het ingeleverde meubel. De bon blijft eeuwig geldig, volgens Van de Vijfeijke om te voorkomen dat klanten er spullen van kopen die ze niet nodig hebben.

Hoe werkt het?

Ikea adviseert om eerst op de website te kijken of het product dat je in huis hebt wel kan worden verkocht. Zo niet, dan wordt verwezen naar de ophaalservice van Het Goed, een bekende kringloopzaak. Je krijgt via de site een prijsaanbod.

Wat wel wordt aangenomen: ladekasten, boekenkasten en wandplanken, kleine tafels, tv-meubels, eettafels, bureaus, stoelen zonder bekleding. De prijs (een tegoedbon) die je voor je oude meubel krijgt, varieert tussen de 30-50 procent van de oorspronkelijke aankoopprijs, afhankelijk van de staat van het product. Van 24 november tot en met 3 december is je meubel dubbel zoveel waard.

Wat niet wordt aangenomen: artikelen die niet van IKEA afkomstig zijn, textiel/stof, accessoires (ook verlichting), buitenartikelen, modulaire kledingkasten, elektrische apparaten, keukenartikelen, producten voor kinderen, spullen die geschilderd zijn. 

Heb je trouwens onze winactie al gezien? Vind de paarse Reclamefolder.nl-mijter in de feestdagen-folders en win € 250,- shoptegoed!