Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Jumbo-baas vreest dat prijzen voorlopig blijven stijgen

21 juli 2022
Jumbo-baas

Jumbo-baas vreest dat prijzen voorlopig blijven stijgen

21 juli 2022

Frits van Eerd, de grote Jumbo-baas, denkt dat de prijsstijgingen in de supermarkt nog wel even duren. Dat zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Jumbo-baas: ‘Moeten ons staande houden’

“We hebben te maken met een heftige buitenwereld. De oorlog in Oekraïne en alle ontwikkelingen op economisch gebied. Daartussen moeten wij ons proberen staande houden”, aldus Van Eerd.

Jumbo is naar eigen zeggen ‘maximaal terughoudend’ om prijsverhogingen door te voeren, maar ‘moet’ ook rekening houden met de eigen winstgevendheid. Vooral de kosten voor transport zijn de laatste tijd enorm gestegen. Er wordt wel geprobeerd om deze koste te drukken door onder meer mechanisatie in distributiecentra. Volgens Van Eerd zijn de prijsstijgingen in de winkels in Nederland overigens veel lager dan in het buitenland, onder meer vanwege hevige concurrentie hier.

Meer huismerken verkocht

Jumbo ziet wel dat er tegenwoordig andere producten worden gekocht, zoals meer huismerken die doorgaans goedkoper zijn dan A-merken. In het afgelopen halfjaar gingen de prijzen in de supermarkten met gemiddeld 8 procent omhoog, maar Jumbo’s omzet bleef op peil datzelfde halfjaar: een kleine 5,5 miljard euro. Vorig jaar was dat nog net geen 5,4 miljard euro. Daarmee houdt Jumbo hetzelfde niveau aan als tijdens corona met lockdowns en gesloten horeca.

Aanbiedingen Jumbo

Wil jij weten wat er in de aanbieding is bij Jumbo? Bekijk dan hier de Jumbo folder!