Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Kabinet schrapt laatste coronaregels

15 maart 2022
coronaregels

Kabinet schrapt laatste coronaregels

15 maart 2022

De laatste coronaregels worden vanaf volgende week woensdag afgeschaft. Dat maakte minister Ernst Kuipers dinsdagmiddag bekend op een persconferentie.

Coronaregels

Het oude normaal is dus bijna weer een feit. Vanaf 23 maart zijn mondkapjes niet meer verplicht in het openbaar vervoer, hoeven toegangstesten voor grote evenementen niet meer en wordt thuiswerken slechts een advies. De basisregels – testen, isolatie en quarantaine – blijven voorlopig nog wel van kracht.

“Het is mogelijk en verstandig om verder te versoepelen, ondanks de hoge aantallen besmettingen”, zei minister Kuipers van Volksgezondheid. “Dit virus gaat niet meer weg. We zitten in een veel gunstiger situatie nu. Veel mensen zijn gevaccineerd, hebben een booster gehad. Maar nooit meer ingrijpen kan ik niet beloven, er kan een situatie komen van afnemende immuniteit of een nieuwe variant. Dat weten we nu niet.”

Corona is immers nog niet weg, benadrukt Kuipers. “Het beeld is nu soms: corona is voorbij, dit is het einde van de pandemie. Maar ik blijf toch, een beetje als schoolmeester, benadrukken: basiszaken helpen wel degelijk.”

Lange termijn

Na deze laatste horde kan het kabinet zich richten op de langetermijn-aanpak van het virus. Virologen verwachten de komende ‘maanden tot jaren nog regelmatig perioden met een hoog aantal besmettingen’, aldus het OMT. Ventilatienormen, thuiswerkprotocollen en andere virusremmende basismaatregelen moeten verder worden uitgewerkt en voorbereid. 

BEKIJK DE LAATSTE FOLDERS EN AANBIEDINGEN!