Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Kartonnen spelcomputers helpen IKEA-klanten

9 januari 2021
Kartonnen spelcomputers

Kartonnen spelcomputers helpen IKEA-klanten

9 januari 2021

Ben je op zoek naar een nieuw tv-meubel? Dan is misschien wel de belangrijkste vraag of de apparatuur erin past. Vooral de grote spelcomputers kunnen de keuze bemoeilijken. Daarom helpt IKEA in de Verenigde Staten een handje met kartonnen spelcomputers. 

Kartonnen spelcomputers

Op social media gaan foto’s rond van kartonnen dummy’s die IKEA beschikbaar stelt voor klanten die goed moeten uitmeten waar ze hun Playstation of Xbox neer willen zetten. Dat maakt het wat makkelijker dan wanneer je met een rolmaat of duimstok aan de slag gaat.

Bekijk hier de folder van BCC van deze week!

Ook in Nederland?

IKEA Nederland heeft gezien dat het idee in Amerika wordt gewaardeerd. “We kunnen alleen nog niet de verwachting scheppen dat ook onze winkels dergelijke dummy’s krijgen als we weer open gaan”, zegt een woordvoerder. Net als alle niet-essentiële winkels is de Zweedse meubelgigant gesloten tot en met in ieder geval 19 januari, vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland. 

Niet nieuw

Helemaal nieuw is het gebruik van dummy’s niet. Hoogebeen Interieur in Putten, verkoper van zowel apparatuur als tv-meubels, zegt dat ze al 20 jaar in de winkel staan, maar hun waarde een beetje lijken te verliezen. “De meeste mensen hebben nauwelijks meer apparatuur weg te werken in hun tv-meubel”, aldus eigenaar Arjan Hoogebeen. “Voorheen moest er een videorecorder in, een dvd-speler, een versterker. Nu is het soms hooguit een Ziggo-kastje en zelfs die zijn bij de nieuwste tv’s niet meer nodig.”

Vorm

Het zorgt er over het algemeen voor dat ook de vorm van tv-meubels verandert, zegt de verkoper. “Ze zijn kleiner, compacter en strakker. We kunnen zelfs de speakers wegwerken achter een speakerdoek. Dan zie je de box niet meer staan, maar het geluid gaat er wel goed doorheen.” Volgens Hoogebeen komen de meeste klanten met een briefje naar de winkel waar de afmetingen van hun apparatuur op staan. “Als de apparatuur niet blijkt te passen, kunnen we de kast altijd nog aanpassen.”