Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Keurslager uitgeroepen tot ‘Liegebeest’ van 2021

23 september 2021
Keurslager

Keurslager uitgeroepen tot ‘Liegebeest’ van 2021

23 september 2021

De Keurslager is door Wakker Dier uitgeroepen tot grootste ‘Liegebeest’ van 2021. Dat is een ‘prijs’ van de dierenrechtenorganistie. Jaarlijks wordt-ie uitgereikt aan een bedrijf die misleidende claims over dierenwelzijn doet.

Keurslager

Dit jaar is het dus de Keurslager die in de prijzen is gevallen. “De Vereniging van Keurslagers doet op zijn website diverse claims op het gebied van dierenwelzijn, zoals ‘leveranciers hebben oog voor dierenwelzijn’ en ‘hoge kwaliteitseisen’. Maar de vereniging stelt helemaal geen dierenwelzijnseisen aan het assortiment van de aangesloten slagers”, aldus Wakker Dier.

‘Pertinent onjuist’

Joep Klaver, directeur van de Vereniging van Keurslagers, “neemt absoluut afstand” van de titel. “Wakker Dier wekt de suggestie dat Keurslagers geen aandacht hebben voor dierenwelzijn, dat is pertinent onjuist”, zegt Klaver in een reactie tegen NU.nl.

Hij wijst er verder op dat de vereniging bestaat uit zelfstandige ondernemers. “Zij kopen met zorg en aandacht lokaal hun grondstoffen en vleesconcepten in. Dit doen ze met een onderscheidende hoge standaard op diverse aspecten, waaronder duurzaamheid en dierenwelzijn.”

Onderscheid

Op korte termijn lijkt er dan ook geen verandering te komen, hoewel Wakker Dier graag zou zien dat alle Keurslagers een landelijke standaard voor dierenwelzijn naleven. “Er zijn lokale boeren die zeggen: ik wil niet gecertificeerd worden voor een Beter Leven-keurmerk, want ik wil me onderscheiden van de supermarkt. Daar zit het verschil van inzicht. Hier is niks aan gelogen, maar Wakker Dier vindt schijnbaar dat dit de titel Liegebeest verdient”, aldus Klaver.