Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Kip van Lidl voortaan alléén met keurmerk

22 maart 2021
Kip van Lidl

Kip van Lidl voortaan alléén met keurmerk

22 maart 2021

Na Albert Heijn gaat ook Lidl uitsluitend nog kip met een Beter Leven-keurmerk verkopen. Dat maakte dierenrechtenorganisatie Wakker Dier maandag bekend. Wel moeten klanten nog even geduld hebben: de maatregel gaat pas vanaf 2023 in.

Kip van Lidl

Met het Beter Leven-keurmerk maakt de Dierenbescherming gebruik van een score in sterren. Hoe meer sterren er op de verpakking van het vlees staan, hoe diervriendelijker het dier werd behandeld voordat het in de winkel lag. 1 ster is het minimum, 3 sterren de max. Staat er geen keurmerk op de verpakking, zoals nu nog het geval is bij Lidl, dan is het niet duidelijk of het dier goed of slecht werd behandeld. De kans is aanwezig dat ze bijvoorbeeld weinig ruimte en/of zonlicht in hun stal hadden.

Wakker Dier

Wakker Dier is daarom blij met deze actie van Lidl. “Dit gaat elk jaar om miljoenen kippen. Die meer ruimte krijgen en eindelijk naar buiten mogen. Fantastisch dat Lidl deze stap zet! Dit zijn de grootste stappen voor dierenwelzijn sinds jaren in supermarktland”, schrijven ze op hun website.

Albert Heijn

Eerder meldde Albert Heijn al dat het deze maatregel gaat invoeren, ook vanaf 2023. Wakker Dier verwacht dat de actie navolging krijgt en meer supermarkten, die naar verluidt nog geen concrete plannen hebben, zich snel zullen aansluiten.