Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

‘Leeftijdsgrens voor energiedrank moet er komen’

23 september 2021
leeftijdsgrens

‘Leeftijdsgrens voor energiedrank moet er komen’

23 september 2021

Momenteel is er geen landelijke leeftijdsgrens voor het kopen van energiedrank. Alleen Lidl en Aldi hanteren er één: daar mag je pas vanaf 14 jaar een blikje kopen. Als het aan Foodwatch ligt gaat dit veranderen.

Leeftijdsgrens energie

Foodwatch wil de leeftijdsgrens oprekken naar 18 jaar en het landelijk invoeren. Volgens de organisatie hebben de meeste supermarkten daar ook wel oren naar. Maar liefst tien supermarkten, met een gezamenlijk marktaandeel van 90 procent, staan volgens de ‘voedselwaakhond’ open voor het optrekken van de leeftijdsgrens. Voorwaarde voor hen is wel dat alle supermarkten meedoen. Onder de supermarkten zijn Albert Heijn, Jumbo en Plus.

Klik HIER voor de laatste aanbiedingen op het gebied van energiedrank!

Gevaar voor de gezondheid

Een hoge consumptie van energiedrankjes kan leiden tot hartritmestoornissen, slaapproblemen en zelfs nierfalen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde al in 2014 dat energiedrankjes vooral bij jongeren een gevaar voor de gezondheid zijn.

Foodwatch roept het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het ministerie van Volksgezondheid daarom op tot actie. Wordt ongetwijfeld vervolgd…