Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Leren en inspireren: deze budgettips helpen jou verder

13 maart 2023
budgettips

Leren en inspireren: deze budgettips helpen jou verder

13 maart 2023

De inflatie is nog steeds torenhoog en de prijzen lijken maar niet te zakken. Om toch een beetje het hoofd boven water te houden in deze dure tijden, hebben de lezeressen van tijdschrift Margriet hun budgettips gedeeld. Wij kozen de beste 12 voor je uit, dus doe er je voordeel mee!

12 budgettips

Vraag om korting
Anna (62 jaar): “Ik vraag overal waar dat mogelijk is om korting. In het begin voelde ik me een beetje ongemakkelijk, maar inmiddels is het een soort sport geworden. Laatst kochten we een convectorkachel bij de bouwmarkt. Het was de allerlaatste, het showroommodel. Ik heb er € 5 afgekregen op een totaalprijs van € 39,93. Wees niet te bang: nee heb je, ja kun je krijgen!”

Pan onder het dekbed
Martha (61 jaar): “Aardappels, rijst, pasta en soepen zet ik ’s ochtends een kwartiertje op het fornuis. Daarna zet ik de pan op een oude handdoek onder mijn dekbed. Het duurt iets langer voordat het gaar is, maar het scheelt echt veel gasverbruik.”

Let op het seizoen
Luca (75 jaar): “We eten alleen groente en fruit van het seizoen. Dat is veel goedkoper dan als je bijvoorbeeld in december aardbeien koopt.”

Geen lege maag
Tineke (69 jaar): “Ik doe nooit boodschappen met een lege maag. Als ik dat wel doe, dan koop ik veel meer dan ik eigenlijk nodig heb.”

Buitenshuis douchen
Marry (66 jaar): “Ik was mijn haren alleen nog maar na de yogales in de sportschool. Dan hoef ik thuis niet zo lang te douchen. En ik kan m’n haar daar ook meteen föhnen.”

Too Good To Go
Katja (65 jaar): “Een tijdje geleden heeft mijn zoon de Too Good To Go-app geïnstalleerd op mijn telefoon. Via deze app kan ik voor een klein bedrag bij een paar restaurants in de buurt eten kopen, dat die dag niet is verkocht. Het is elke keer een verrassing wat we krijgen, want ze weten van tevoren natuurlijk niet wat er overblijft. Een lekkere en voordelige manier om thuis uit eten te gaan.”

Neem eten en drinken mee
Johanna (66 jaar): “Als we een dagje gaan fietsen of een ander uitje maken, nemen we vrijwel altijd zelf brood en wat te drinken mee. Wat ook scheelt: thuis drinken we nauwelijks frisdrank, alleen water, thee en koffie.”

Invriezen maar
Trijntje (78 jaar): “Al het eten dat bij ons overblijft gaat de vriezer in om er later iets anders mee te maken, zelfs oud brood. Onze kleinkinderen zijn gek op de wentelteefjes die ik ervan maak.”

Lekker laten luchten
Helen (60 jaar): “Ik laat T-shirts en truien tegenwoordig vaker luchten in plaats van ze meteen in de wasmachine te gooien. Eén wasbeurt kost met de huidige energieprijzen ongeveer € 1, dus dat tikt snel aan. De droger gebruik ik ook nog nauwelijks, want dat kost bijna € 3 per keer. In plaats daarvan heb ik een wasrek.”

Wie vraagt…
Nienke (75 jaar): “Ik heb laatst mijn telefoonprovider gebeld met de vraag of ik een goedkopere prijs kon krijgen als ik mijn abonnement zou verlengen. Dat leverde me een besparing van € 5 per maand op,”

Zet je abonnementen op een rij
Henrika (74 jaar): “Vorig jaar heb ik al onze abonnementen op een rijtje gezet: de krant, de wegenwacht, Museumkaart, glazenwasser, cv-onderhoudscontract, internet, tv, mobiel, bibliotheek, Netflix. Van sommige abonnementen wist ik helemaal niet meer dat we ze hadden, omdat we ze bijna nooit gebruiken. Ik heb alle overbodige contracten opgezegd en houd tegenwoordig in een overzicht bij welk abonnement we waar hebben lopen. Dat scheelt op jaarbasis gemakkelijk tientallen euro’s.”

Kruik onder de dekens
Liesbeth (66 jaar): “De verwarming in de slaapkamer blijft uit. In plaats daarvan heb ik een kruik. Zo blijf ik toch lekker warm.”