Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Mag dat: een alcoholvrij biertje kopen na 20.00 uur?

27 oktober 2020
Alcoholvrij biertje

Mag dat: een alcoholvrij biertje kopen na 20.00 uur?

27 oktober 2020

Je komt thuis na een lange dag werken en je enige wens is om op de bank te ploffen met een biertje. Een kijkje in de koelkast leidt tot de volgende conclusie: alles is op. Even naar de supermarkt voor wat pilsjes kan momenteel niet na 20.00 uur. Maar, een alcoholvrij biertje is ook lekker, toch? Dichtbij zocht het uit. 

Alcoholvrij biertje

Premier Rutte kondigde tijdens de persconferentie van 13 oktober aan dat het kopen van alcohol tussen 20.00 en 7.00 uur vanaf dat moment niet meer mogelijk was. Inmiddels zijn we 2 weken verder en de supermarkten zijn nog steeds actief bezig met het handhaven van deze nieuwe regel.

Check hier de aanbiedingen voor een lekkere 0.0!

Goede reactie

Bij veranderingen op maatschappelijk vlak, is tegengas een natuurlijk fenomeen. Zien de supermarkten dit terug? Coop-medewerker Ton merkt op dat iedereen zich goed houdt aan de regels. ”We communiceren bij Coop in verschillende talen dat de verkoop na 20.00 uur stopt. Het gaat goed hier. We hebben totaal geen problemen gehad.”

Duidelijke communicatie

Albert Heijn laat weten op 2 manieren te handhaven. ”Bij de ingang liggen informatieblaadjes waarin gecommuniceerd wordt dat na 20.00 uur de alcoholverkoop stopt. Daarnaast roepen wij dit tussen 19.30 en 20.00 uur nogmaals om”, vertelt een woordvoerder. In deze supermarkt wordt het gangpad na de aangewezen tijd afgezet zodat niemand er meer bij kan. Het alcoholvrije bier ligt in hetzelfde vak, maar wordt wel verkocht. ”Onze klanten kunnen erom vragen en dan pakken wij het voor hen.”

Verbazing

Bij een andere Albert Heijn gaat het er een tikkeltje anders aan toe. ”De communicatie hangt volop in de alcoholpaden. Het is verbazingwekkend hoe snel onze klanten gewend zijn aan de regel. Tijdens de eerste 5 dagen schermden we de alcohol af, maar dat hoeven we niet meer te doen. De alcoholvrije dranken kunnen natuurlijk gewoon meegenomen worden”, vertelt manager Erik Westerbeek.

Conclusie: het mag!