Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Mondkapjes binnenkort zonder btw van de overheid

13 mei 2020
Mondkapjes btw

Mondkapjes binnenkort zonder btw van de overheid

13 mei 2020

Mondkapjes zijn vanaf 25 mei waarschijnlijk een stuk goedkoper. Tot 1 september wordt er namelijk geen btw geheven over medische en niet-medische mondkapjes, waardoor ze in theorie liefst 21 procent goedkoper zijn. Dat weet NU.nl.

Mondkapjes zonder btw

Vanaf 1 juni moet je in het openbaar vervoer verplicht een mondkapje dragen. Dat ook omdat bijvoorbeeld de treinen weer op normaal schema gaan rijden. Aangezien 1,5e meter wel heel lastig is in het openbaar vervoer, geeft het kabinet de btw-korting.

Wil je per se nu een mondkapje? Bekijk dan deze aanbieding!

Niet gratis

De korting is een idee van coalitiepartij CDA. Een mondkapje gratis weggeven is geen optie, zei premier Rutte vorige week al. “De mondkapjes voor het ov kunnen mensen zelf maken of kopen. We zullen alle informatie daarover beschikbaar stellen. De verwachting is dat die kosten niet echt hoog zijn.” Het is natuurlijk ook mogelijk om wasbare kapjes te maken of te kopen, zodat je na de 1e keer investeren geen kosten meer hebt.

Onzeker

De 21 procent korting telt niet voor stof en elastiek, waarmee je zelf mondkapjes kunt maken. Sterker: er is niet eens een garantie dat de kapjes ook echt 1/5e goedkoper worden. De winkeliers mogen dit zelf beslissen.