Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Nederland 20 jaar op rij grootste bierexporteur EU

20 juli 2021
bierexporteur

Nederland 20 jaar op rij grootste bierexporteur EU

20 juli 2021

Nederland is weer de grootste bierexporteur binnen de Europese Unie. In 2020 werd er voor ruim 2 miljard euro bier geëxporteerd, meldt het AD. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland nu al 20 jaar op rij de grootste bierexporteur in de EU is.

‘Koning bierexporteur’: Nederland of België?

Toch zou het zomaar kunnen dat België ons van de troon gaat stoten. Rick Kempen, werkzaam bij bierdistributeur Bier&Co, zegt in het AD dat de exportwaarde van onze zuiderburen stijgt. “Dat heeft vooral met de Verenigde Staten te maken. Daar is al een tijdje een bierrevolutie aan de gang. Niet alleen pils uit ons land is er populair, maar ze ontdekken ook steeds meer andere smaken. Vooral Belgische tripels scoren goed, dat zie je meteen terug in de exportcijfers.

Klik hier voor de laatste aanbiedingen op het gebied van bier!

bierexporteur

Mexico boven

Wereldwijd staat Nederland op de 2e plaats. Alleen Mexico exporteert nóg meer bier. Vooral in de laatste 4 jaar heeft de Mexicaanse bierexport een enorme vlucht genomen en het land exporteert nu 2 keer zoveel bier als Nederland.

Ook het Mexicaanse bier gaat voornamelijk naar de VS. Maar liefst 71% van het bier dat de Verenigde Staten in 2020 invoerden, kwam uit Mexico, 14% kwam uit Nederland en 6% uit België.

Waar gaat het heen?

Vanuit Nederlands oogpunt is de Verenigde Staten met afstand de belangrijkste afnemer van alcoholhoudend bier: 37% van het Nederlandse bier gaat naar de Verenigde Staten. Daarna volgen Frankrijk (10%) en het Verenigd Koninkrijk (5%)