Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Nieuwe versoepelingen uitgesteld

1 mei 2021
nieuwe versoepelingen

Nieuwe versoepelingen uitgesteld

1 mei 2021

De nieuwe versoepelingen, die vanaf 11 mei in zouden gaan, worden uitgesteld. Dat laat het demissionaire kabinet weten in een verklaring. Dat betekent dat ‘stap 2’ van het openingsplan later wordt genomen dan gepland.

Nieuwe versoepelingen

Het plan was om op 11 mei doorstroomlocaties in de buitenlucht (denk aan dierentuinen en pretparken) te openen, de regels voor buitensport te versoepelen en er zou meer mogelijk worden op het gebied van kunst en cultuur – natuurlijk allemaal onder voorwaarden. Op z’n vroegst kan dit nu dus pas vanaf 18 mei.

Opnames te hoog

De reden dat er een streep door 11 mei gaat, is de druk op de ziekenhuizen. Momenteel zijn er ruim 2700 opgenomen coronapatienten en de verwachte daling – volgens modellen vanaf deze week – lijkt nog niet duidelijk zichtbaar. “We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten”, stelt een woordvoerder tegenover het AD.

Persconferentie

Het Catshuisoverleg, dat gepland stond voor dit weekend, wordt een week opgeschoven. Ook is er maandagavond géén persconferentie. Aangezien het demissionaire kabinet alles van week tot week bekijkt, kan het volgende week zomaar weer anders zijn. Voorlopig is nu alles voor minstens 7 dagen opgeschoven.