Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Oeps… Wehkamp stuurt 1,5e ton naar criminelen

18 mei 2020
Wehkamp

Oeps… Wehkamp stuurt 1,5e ton naar criminelen

18 mei 2020

Wehkamp is in een val van hackers getrapt. Het online warenhuis dacht € 144.000 over te maken naar de curatoren van het failliete Didi, maar bleek dat te doen naar een stel slimme criminelen.

Wehkamp gepakt

Wat hadden die gedaan? Volgens RTL Z namen de hackers het mailcontact tussen Wehkamp en de curatoren van Didi over, waarna ze een ander rekeningnummer stuurden naar eerstgenoemde. Dat konden ze doen doordat ze een bijna identiek e-mailadres gebruikten als de 2 partijen. Beide partijen hadden vervolgens niet door dat ze genept werden.

Op zoek naar een warenhuis? Kijk dan eens hier!

Weg is het geld

Wehkamp checkte het nieuwe rekeningnummer wel, maar gebruikte daarbij het nep-mailadres van de criminelen. Die zeiden vervolgens dat het allemaal klopte. Waarna het enorme bedrag werd overgemaakt naar de hackers, die het geld direct doorstuurden naar een buitenlandse rekening. Daardoor kan het geld ook door de bank niet worden teruggehaald.

Rechtszaak

De curatoren van Didi zijn boos en willen het geld alsnog hebben van Wehkamp, maar de webshop zegt dat het niet wist dat er was ingebroken. Er komt een rechtszaak aan omdat de curatoren vinden dat het online warenhuis wel heel amateuristisch heeft gehandeld. De beklaagde partij zegt daarentegen dat beide partijen schuld hebben.