Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Ondernemers christelijk Katwijk willen zondag open

18 mei 2020
Katwijk

Ondernemers christelijk Katwijk willen zondag open

18 mei 2020

Weinig gemeenten in Nederland houden op zondag alle winkels dicht, maar in het christelijke Katwijk gebeurt dat nog wel. Toch wordt ook daar aan de stoelpoten gezaagd: een hoop supermarkten en andere winkeliers willen open.

Katwijk wil meer

Ingegeven door de coronacrisis pleiten onder meer Albert Heijn en Blokker voor een extra openingsdag, om zo de klanten wat meer te spreiden. Op deze manier is het makkelijk om de mensen op 1,5e meter van elkaar te houden, schrijft een groep ondernemers in een brief aan de gemeente.

Open of zondag of niet, bekijk hier de nieuwe Blokker-folders!

De kerk ontzien

Het is de winkeliers serieus, want volgens Katwijk Actueel hebben ze zelfs een adviesbureau aangenomen die de gesprekken met de gemeente moet gaan begeleiden. Het zou de ondernemers vooral om de vrijheid gaan om zelf te bepalen of ze wel of niet open of dicht zijn op zondag. Om de kerk te ontzien, zouden ze om 12:00 open kunnen.

Beroep op gemeente

Voor christelijken is de zondagsrust belangrijk en is het een dag waarop niet wordt gewerkt. Ondernemers zien echter ook de voordelen, zij lobbyen al jaren voor meer ruimte. De laatste brief aan de gemeente is ook ondertekend door onder meer een aantal andere supermarkten, KARWEI en Xenos.